ΣΤΕ: Πλέον, με τη γνωμοδότηση του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου οι ευτραφείς ιερείς που έχουν αυξημένο σωματότυπο μπορούν να εντάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως στρατιωτικοί ιερείς.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατέθεσε στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο επέρχονται τροποποιήσεις σε παλαιότερο διάταγμα του 2014 που αφορά τις σωματικές ικανότητες όσων κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το διάταγμα του ΣτΕ και οι αλλαγές για τους ιερείς στις Ένοπλες Δυνάμεις

Έτσι, με το διάταγμα έγινε άρση των προβλεπόμενων περιορισμών ως προς τα κριτήρια σωματικής ικανότητας των κληρικών που θα κατατάσσονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Αναδρομικά ενστόλων: Σε μια δόση η καταβολή

Στο πλαίσιο αυτό προβλέφθηκε ότι μπορούν να κατατάσσονται στο σώμα των στρατιωτικών ιερέων όσοι ιερείς έχουν κριθεί ακατάλληλοι (κατηγορίες Ι/2, Ι/3 και Ι/4) και ο Δείκτης Μάζας του Σώματος τους είναι μεταξύ 19 έως και 35 kgr/m2.

Σύμφωνα με την στρατιωτική νομοθεσία προκειμένου να μπορούν να καταταγούν στις Ένοπλες Δυνάμεις άνδρες ο Δείκτης Μάζας του Σώματος -δηλαδή το πηλίκο του σωματικού βάρους του υποψηφίου σε χιλιόγραμμα προς το τετράγωνο του ύψους του σε μέτρα- πρέπει να βρίσκεται από 19 έως 27 kgr/m2.

ΕΜΥ Καιρός – Έκτακτο δελτίο: Που θα χτυπήσει ο τυφώνας Ξενοφών

Η εξαίρεση αυτή έγινε σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, λόγω της ανάγκης στελεχώσεως των Ενόπλων Δυνάμεων με κληρικούς ικανούς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αποστολή για την οποία προορίζονται, δηλαδή, «της χριστιανικής και ηθικής διαπαιδαγώγησης του στρατεύματος».

Το ΣτΕ με την υπ΄ αριθμ. 152/2018 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο τον εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, κάνοντας απλώς ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις.

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.