Τις αληθινές προθέσεις της έδειξε σήμερα η κυβέρνηση δια του Υπουργού Παιδείας, κ. Κώστα Γαβρόγλου όσον αφορά το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Δείγμα του πόσο αδίστακτη είναι η πολιτική που ασκεί η σημερινή κυβέρνηση αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου (οι δηλώσεις στο άρθρο Απίστευτη πρόκληση Γαβρόγλου: Προχωράμε στο σχέδιο νόμου για τη μισθοδοσία των κληρικών) στις οποίες μας πληροφόρησε πως η κυβέρνηση αναμένεται να εντάξει στην πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση που θα κατατεθεί στη Βουλή και το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών.

Υπογράμμισε δε πως κάτι τέτοιο θα τεθεί στην κοινή επιτροπή που αναμένεται να συσταθεί με την Εκκλησία της Ελλάδος.

Οι δηλώσεις – πρόκληση έρχονται μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την οποία εκφράσθηκε σε όλους τους τόνους η δυσφορία του συνόλου των Ιεραρχών με τη συμφωνία και παρόλο που δεν ετέθη επισήμως, στην ημερήσια διάταξη το μισθολογικό, σχεδόν όλοι οι Ιεράρχες, το σύνολο των κληρικών αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων όχι απλά δεν εγκρίνει, δεν θέλει ΚΑΝ να συζητήσει το μισθολογικό.

Οπότε η σημερινή δήλωση Γαβρόγλου που καταδεικνύει τις προθέσεις της κυβερνήσεως να προβεί σε ενέργειες παρά τη θέληση της Ιεραρχίας μας οδηγούν στην ανάγκη νέων δράσεων προς την κατεύθυνση αυτή και την προάσπιση των δικαιωμάτων των κληρικών μας, της ραχοκοκαλιάς της Εκκλησίας μας.

Το ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE ανακοινώνει πως θα προχωρήσει σε οργάνωση συλλαλητηρίων για το ζήτημα αυτό, όπως ακριβώς κάναμε και με το θέμα των νέων θρησκευτικών.

προστατεύουμε τους ιερείς λέμε όχι στο νομοσχέδιο

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.