Βοήθεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο του Αγίου Όρους μετά τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την τελευταία θεομηνία.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα προκλήθηκαν στον κεντρικό δρόμο Δάφνης – Καρυών που έχει καταστραφεί σε τρία σημεία, το ένα από τα οποία βρίσκεται λίγο πριν από τη στροφή προς την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου και τα άλλα δύο μετά την στροφή. Εκφράζονται φόβοι ότι οι καταστροφές είναι τόσο μεγάλες που ενδεχομένως απαιτηθεί καινούρια χάραξη του δρόμου τουλάχιστον σε ένα από τα επίμαχα σημεία.

Λόγω της κατάρρευσης του κεντρικού δρόμου Δάφνης – Καρυών είναι πολύ δύσκολη η πρόσβαση σε μοναστήρια, σκήτες και κελιά που βρίσκονται στο νότιο και πιο δύσβατο τμήμα του Αγίου Όρους, κυρίως στην πλευρά προς Σιθωνία.

Επειτα από οδηγίες του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, την Πέμπτη 14 Μαΐου ο διοικητής Μηχανικού του Γ’ Σώματος Στρατού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον αναπληρωτή Διοικητή του Αγίου Όρους. Στη συνομιλία αποφασίστηκε να συγκληθεί σύσκεψη την επόμενη εβδομάδα στις Καρυές προκειμένου να καθοριστεί η συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων στην αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα πριν από περίπου ένα μήνα. Πρώτη προτεραιότητα είναι ο έλεγχος και ο προσδιορισμός των απαιτήσεων για την αποκατάσταση του δρόμου από την Δάφνη στις Καρυές.

πηγή: briefingnews.gr

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.