Για το θέμα που έχει διχάσει τις τελευταίες ημέρες, το κατά πόσο η Θεία Κοινωνία μπορεί να μεταδώσει τον κοροναϊό, τοποθετήθηκε μέσω της σελίδας του στο Facebook ο δημοσιογράφος, θεολόγος και πολιτευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλείου.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Βασιλείου τοποθετείται και απαντά στο «ψευτοδίλημμα», όπως το χαρακτηρίζει, για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα χρόνια του κοροναϊού.

Η ανάρτηση του κ. Βασιλείου: «Απάντηση στο ψευτοδίλημμα για το μυστήριο της Θείας Κοινωνίας στα χρόνια του κοροναϊού!

Η Θεία Κοινωνία ως μυστηριακός ρεαλισμός της της σωτηρίας των ανθρώπων δεν είναι μία μαγική θρησκευτική εκδήλωση, αλλά το μυστήριο της συνάντησης των πιστών με τον Αναστημένο Κύριο στο εσχατολογικά ουράνιο δείπνο. Είναι το γεγονός που κάνει την σύνταξη των πιστών, σύνταξη αθανάτων, όπου το κτιστό ενώνεται με το Άκτιστο.

Είναι το σημείο ανταλλαγής συμφιλίωσης των πιστών που ξέρουν να ζουν σε παροξυσμό αγάπης με τους ανθρώπους ως ομόψυχοι, που έχουν τα πάντα κοινά. Τέλος, η Θεία Κοινωνία μεταμορφώνεται σε τράπεζα του πληρώματος της ζωής, όπου τα μέλη των πιστών βιώνουν την πληρότητα της ζωής ως κοινωνία προσώπων στους καιρούς της ψευδοκοινωνικότητας.

» Σε σχόλιο- ερώτημα που δέχθηκε από κάποιον διαδικτυακό του φίλο για το αν ο κοροναϊός μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία, ο κ. Βασιλείου απαντά ότι αυτό ισχύει «για τους άπιστους ναι, για τους πιστούς όχι. Και για να σας πω πόσο η Εκκλησία είναι μπροστά, αν τα μικρόβια επιζούν στο οινόπνευμα και στο βραστό νερό τότε δική σας η εξήγηση. Ευχαριστώ!».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.