Βούτσιστς και Τζουκάνοβιτς μιλούν για την ορθόδοξη εκκλησία και τα προβλήματα.

Το θέμα που έχει ανακύψει αναφορικά με την εκκλησία και τον θρησκευτικό νόμο, απασχόλησε μεταξύ άλλων τους ηγέτες της Σερβίας και του Μαυροβουνίου, οι οποίοι πραγματοποίησαν κατ΄ ιδίαν συνάντηση στο πλαίσιο επίσκεψής τους στην Ιερουσαλήμ.

Αλεξάνταρ Βούτσιτς και Μίλο Τζουκάνοβιτς, δεν μπόρεσαν να καταλήξουν σε μία κοινή θέση σχετικά με την κατάσταση γύρω από την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία

«Μιλήσαμε για αρκετή ώρα για την κατάσταση του σερβικού λαού και τον νόμο για τη θρησκευτική ελευθερία στο Μαυροβούνιο και συμφωνήσαμε ότι οι θέσεις μας απέχουν πολύ και δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουμε σε μια κοινή θέση. Ταυτόχρονα μιλήσαμε ως πολιτισμένοι και υπεύθυνοι άνθρωποι που γνωρίζουν ότι η Σερβία και το Μαυροβούνιο δεν πρέπει να αντιταχθούν μεταξύ τους και ότι είναι απαραίτητο να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να μειωθεί η ένταση και να εξευρεθεί λύση », δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συζήτησαν επίσης «την ευρωπαϊκή προοπτική της Σερβίας και του Μαυροβουνίου» αλλά και τομείς ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ τω ν δύο χωρών.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.