Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του ναού των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ρωσία. Με τις ευλογίες του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ.κ. Κυρίλλου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση καλλιτεχνικών και τεχνικών συμβουλίων που μετέχουν στο έργο, προκειμένου να αξιολογήσουν την πορεία των εργασιών και να θέσουν χρονοδιαγράμματα και προτεραιότητες για τη συνέχεια.

Στην συνάντηση παραβρέθηκαν ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Σόϊγκου, ο Μητροπολίτης Κρουτίτσης και Κολόμνας της Πατριαρχικής Περιφερείας Μόσχας, κ. Ιουβενάλιος, ο αρχιτέκτονας του Ναού Ντμίτρι Σμιρνόφ και πολλοί άλλοι.

Πριν από τη συνάντηση παρουσιάστηκε η ψηφιδωτή εικόνα του Σωτήρος που βρίσκεται στο θώλο της εκκλησίας, η οποία σύμφωνα με τον Ντμίτρι Σμιρνόφ είναι η μεγαλύτερη εικόνα του προσώπου του Χριστού στον κόσμο.

Στη συνάντηση, ο Υπουργός Άμυνας υπενθύμισε στο ακροατήριο ότι το 2020 ανακηρύχθηκε ώς Έτος Μνήμης και Δόξης του Ρωσικού Λαού, και πως ο βασικός ναό θα πρέπει να ανοίξει μέχρι τις 9 Μαΐου.
Η κατασκευή του βασικού ναού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποιείται από δωρεές, προσφορές στρατιωτών, καθώς και από όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες και οργανισμούς.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.