΄΄Πονηρές΄΄ δημοσκοπήσεις σε εφημερίδες φιλικά προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ μας λένε τώρα ότι ένας στους δυο Έλληνες επιθυμούν τους ιερείς εκτός δημοσίου.

Η προπαγάνδα ως γνωστόν έχει πολλές μορφές και πλασάρεται πάντα με τρόπο έμμεσο στοχεύοντας κυρίως στο θυμικό του δέκτη.

Η Εφημερίδα των Συντακτών παρουσίασε δημοσκόπηση, την οποία δυστυχώς έχει μερικώς υιοθετήσει και ο ξένος Τύπος, η οποία υποστηρίζει τα εξής:

΄΄Στο ερώτημα «Ανεξαρτήτως εάν συμφωνείτε ή διαφωνείτε με τη συγκεκριμένη συμφωνία, πιστεύετε ότι οι ιερείς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων ή όχι;» οι έξι στους δέκα (59%) είναι θετικοί, ενώ το 34% αρνητικοί. Το 7% «δεν ξέρει, δεν απαντά». «Ναι» απαντά το 70% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 42% της Ν.Δ., ενώ «όχι» λέει αντίστοιχα το 22% και το 51%.΄΄

Τι προσπαθεί να επιτύχει

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει τη χώρα ο Έλληνας είναι επιφυλακτικός και οργισμένος, είναι εύκολο να φτιάχνουμε την εικόνα ότι ο ΄΄κακός΄΄΄Ιερέας τρώει τα λεφτά του δημοσίου και ότι τάχα ο Έλληνας δυσανασχετεί.

Η αλήθεια είναι αλλού και το εισπράττουμε καθημερινά σε επίπεδο εφημερίδος από χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Έλληνας είναι διστακτικός με την ηγεσία της Εκκλησίας – ΟΧΙ με τον απλό Ιερέα.

Ο Έλληνας θεωρεί έναν ήρωα της καθημερινότητας τον Ιερέα της ενορίας του. Ανθρώπους που με αυταπάρνηση παλεύουν μονάχα για το καλό του πλησίον και της κοινωνίας.

Μεγάλο σφάλμα, ατόπημα αλλά κα αμαρτία να στοχοποιείται ένας άνθρωπος του Θεού με όλη τη σημασία της λέξεως για να καλλιεργηθούν εντυπώσεις.

Ο ΙΕΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΡΞ ΕΚ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.

Μαζί μας στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας.

 

Καραγιάννης Ανδρέας

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.