ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΡΑΤΟΣ: Εκτενές αφιέρωμα στους New York Times έχει σήμερα η χθεσινή απόφαση της Ιεραρχίας να μην αποδεχθεί την πρόταση Αρχιεπισκόπου - Τσίπρα για τα θέματα των οικονομικών της.

Ρεπορτάζ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Το δημοσίευμα της έγκριτης εφημερίδας THE NEW YORK TIMES, φέρει ως τίτλο πως ο Έλληνας πρωθυπουργός σε μια προσπάθεια να χαλαρώσει τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους έρχεται αντιμέτωπος με σκεπτικισμό.

Το δημοσίευμα κάνει μια ιστορική αναδρομή της συμφωνίας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνέντευξη τύπου – έκπληξη από Τσίπρα και Ιερώνυμο την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Σύνοδος της Ιεραρχίας της Ελλάδος, συνεδρίασε χθες Παρασκευή και απέρριψε την κυοφορούμενη συμφωνία.

Το δημοσίευμα επικαλείται στη συνέχεια δημοσκόπηση της Εφημερίδας των Συντακτών, βάσει της οποίας το 59 τοις εκατό των Ελλήνων επιθυμεί να φύγουν οι κληρικοί από την μισθολογική δικαιοδοσία του Δημοσίου.

Κάνει ιδιαίτερη αναφορά στον Θεσσαλονίκης Άνθιμο, τονίζοντας τα προφητικά του λόγια ότι δεν πρόκειται να περάσει η συμφωνία από την Ιεραρχία.

Οι Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος πνέουν τα Μένεα καυτά της κυβερνήσεως για το Μακεδονικό, συνεχίζει το δημοσίευμα ενώ η συμφωνία αυτή αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό και από το Οικουμενικό Πατριαρχείο που θεωρείται η Μητέρα Εκκλησία, καταλήγει το δημοσίευμα.

εκκλησια

 

Καραγιάννης Ανδρέας
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.