Ο Μητροπολίτης Παύλος για τον ηγούμενο στο Μηλοχώρι Εορδαίας: “Το διάβολο ακούς πάτερ” -Τι είπε για κείνους που ζητούσαν την παραίτησή του.

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Πάυλος στο σημερινό κήρυγμα , κατά την εορτή της Αποκεφάλισής του Τιμίου Προδρόμου στο ξωκλήσι της Νέας Νικόπολης αναφέρθηκε για μια ακόμη φορά στους ζηλωτές, τους βλάσφημους όπως τους ονόμασε που τάσσονται κατά των εμβολίων. “Η Αγία Γραφή μόνο για δυο επαγγέλματα αναφέρεται, τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς. Εγώ τους έχτισα λέει ο Κύριος , γιατί το σώμα σου είναι η κατοικία μου και θέλω να είναι υγιές . Για αυτό πρέπει να τους υπακούτε. Όταν απορρίπτουν τους γιατρούς, απορρίπτουν το Θεό και τότε ακούνε το διάολο”.

Λόγο έκανε και στον ηγούμενο της Μονής Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου . « Ένας ηγούμενος του μοναστηριού του Αγίου Φλωρίνης έλεγε ακούω το Θεό. Το διάβολο ακούς πάτερ .Αν οι γιατροί μπαίνουν στα χωράφια του μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας τότε θα του πω μέχρι εκεί είσαι , εδώ είμαι εγώ ο Επίσκοπος που αφιερώθηκα στο Θεό και εσύ να ασχοληθείς με την επιστήμη σου. Σαν χαρτορίχτρες κινούνται κάποιοι” , είπε στη συνέχεια ακόμα και “καλόγεροι και καλογριές που δεν μπορούν να παρασύρουν τις ψυχές των ανθρώπων .Προσέχετε τον πνευματικό νόμο».

Ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε επίσης σε κάποιους που φώναζαν να παραιτηθεί για αυτά που λέει, γιατί το θέλουν κάποιες κοπελιές. Μια άλλαξε γνώμη και ζήτησε συγνώμη, όπως ανέφερε.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-5)
  1. Aρχαγγελος Μιχαλης 2 χρόνια πριν

    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΜΙΛΟΥΣΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΡΑΒΟΛΙΚΑ ΙΑΤΡΟΥΣ ΕΝΝΟΟΥΣΕ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΗΝ ΕΔΩΣΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΡΚΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΑΔΟΚΙΜΑΣΤΑ ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ …ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΟΡΟΥΣ (ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ Κατασκευάζει ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΊΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΑ. ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΝΕ…ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΟΛΕΞΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΠΙΣΤΗΣ …ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΜΑΣ ΕΣΩΖΕ…..ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ..ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ….ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΜΕ ΜΑΤΖΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΒΟΤΑΝΑ …ΟΧΙ ΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΖΩΕΣ …

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.