Η πρώτη συνάντηση του Σεβ. Μητροπολίτου Σουηδίας, κ. Κλεόπα, με το νέο Πρέσβυ της Ελλάδος στη Σουηδία, Εξοχ. κ. Ανδρέα Φρυγανά, πραγματοποιήθηκε την επομένη της άφιξής του στη Στοκχόλμη και συγκεκριμένα την Τετάρτη, 10 Απριλίου 2019 στο γραφείο του Μητροπολίτου, στις εγκαταστάσεις του Καθεδρικού Ναού Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

Ο κ. Πρέσβυς προσκύνησε στον ναό και στη συνέχεια οδηγήθηκε στη μικρή τραπεζαρία, όπου ομάδα εθελοντών του ναού είχαν ετοιμάσει νηστήσιμο γεύμα, η δε Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών, κ. Φωτεινή Μπατσέλα, προσέφερε τούρτα προς τιμήν του υψηλού επισκέπτη.

Στο γεύμα συμμετείχαν και οι δύο νέοι εφημέριοι του ναού, ο Αιδ. Πρωτοπρεσβύτερος κ. Παναγιώτης Κωστούλας και ο Αιδ. Οικονόμος κ. Άγγελος Σπυρόπουλος.

Μετά το προσφερθέν γεύμα και τα καθιερωμένα γλυκίσματα, πραγματοποιήθηκε κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Πρέσβυ στον χώρο που θα φιλοξενηθεί το υπό κατασκευή Μουσείο Ελληνοχριστιανικής Κληρονομιάς.

Εν πρώτοις, ο Μητροπολίτης διεβίβασε στον κ. Φρυγανά τα συγχαρητήρια και τις ευχές της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, για το νέο του διορισμό και τον ενημέρωσε σχετικώς με την επερχόμενη Πατριαρχική Επίσκεψη του Παναγιωτάτου στα τέλη Σεπτεμβρίου ε.ε..

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη λήψη αναμνηστικών φωτογραφιών, ενώ ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στον κ. Πρέσβυ τις τέσσερεις εκδόσεις της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας και τις τρεις μελέτες του για τον Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.