Στη Μόσχα επέστρεψε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας μετά την απελευθέρωσή του από την τσεχική αστυνομία στην Πράγα.
Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας συνελήφθη στις 24 Μαΐου 2026 μετά από έλεγχο της τσεχικής αστυνομίας, ως ύποπτος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, τα οποία φέρεται να βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του.
Ο Ρώσος ιεράρχης, μιλώντας στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων “RIA Novosti”, μεταξύ άλλων τόνισε: “Τα ναρκωτικά τοποθετήθηκαν σκόπιμα στο αυτοκίνητό μου. Αυτοί που διέταξαν και πραγματοποίησαν αυτή την άθλια πρόκληση εναντίον μου θα βρεθούν και θα λογοδοτήσουν”.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι έφυγε από την Τσεχική Δημοκρατία μέσω Ουγγαρίας, όπου ταξίδεψε συνοδευόμενος από Ρώσους διπλωμάτες.
«Αφού έφυγα από την Τσεχική Δημοκρατία, πήγα με αυτοκίνητο συνοδευόμενος από Ρώσους διπλωμάτες στην Ουγγαρία. Από την Ουγγαρία, πέταξα στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί στη Μόσχα», ανέφερε ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας, την ημέρα της Πεντηκοστής, συλλειτούργησε στη Λαύρα του Αγίου Σεργίου με τον Πατριάρχη Μόσχας κ. Κύριλλο, με τον οποίο τις επόμενες ημέρες θα έχει συνάντηση για να τον ενημερώσει σχετικά με τα γεγονότα στη Τσεχία.





































