Στα πλαίσια της ποιμαντικής επίσκεψης του στην πόλη Γιόνσεπιγκ (Jönköping) της Σουηδίας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σουηδίας κ. Κλεόπας επισκέφθηκε το Σάββατο, 5 Οκτωβρίου 2019, την υπό κατασκευή μονάδα ανακύκλωσης στην περιοχή, και ξεναγήθηκε από τον επικεφαλής της 22μελούς ομάδας Μηχανολόγο Μηχανικό και επιβλέποντα (site manager) του project κ. Ιωάννη Τσιομπάνη, εκπρόσωπο της εταιρείας Lykomitros-steel που εδρεύει στο Βόλο.

Ο Μητροπολίτης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους εργαζόμενους και να τους συγχαρεί για την πρόοδο των εργασιών.

Η υπό κατασκευή μονάδα θα είναι πανομοιότυπη με αυτή που ήδη έχει κατασκευαστεί στα Ιωάννινα και πρόσφατα εγκαινιαστεί.

“Αποστομωτική απάντηση σε αυτούς που θεωρούν την Ελλάδα οπισθοδρομική, αποτελεί η παρούσα κατασκευή, με σύγχρονες πρωτοποριακές προδιαγραφές, στο χώρο της ανακύκλωσης και αυτοματοποιημένης ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών, από ελληνική κατασκευαστική εταιρεία”, ανέφερε στο χαιρετισμό του προς τους εργαζόμενους ο Επίσκοπος και προσέθεσε: “Προηγήθηκαν τα Γιάννενα και ακολούθησε το Γιόνσεπιγκ της Σουηδίας! Είμαστε περήφανοι που συμπατριώτες μας έχουν την τεχνογνωσία, για να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, με την μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ανάκτηση των ανακυκλώσιμων υλικών, την παραγωγή πράσινης ενέργειας και βιοαερίου, μέσω αναερόβιας επεξεργασίας. Πριν λίγες μέρες, είχαμε τη χαρά να έχουμε κοντά μας τον “Πράσινο Πατριάρχη”, γνωστό για την τεράστια επιρροή που ασκεί, σε διεθνές επίπεδο, για την ευαισθητοποίηση όλων μας για την περιβαλλοντική κρίση που αντιμετωπίζουμε και την ηθική μας υποχρέωση να προστατέψουμε τον πλανήτη μας.”

Τον ποιμενάρχη συνόδευσε στις ως άνω εγκαταστάσεις ο κ. Σωτήρης Ελευθερόπουλος, μέλος της ενορίας των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιόνσεπιγκ.

Την επομένη, Κυριακή, 6 Οκτωβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στην εν λόγω ενορία, στο τέλος δε μίλησε στο εκκλησίασμα, ευχαριστώντας τον εφημέριο Αιδ. Πρεσβύτερο κ. Νικόλαο Ρήγα και την 6μελή αντιπροσωπεία της ενορίας του, που συμμετείχε στους εορτασμούς της 50ετηρίδος από της ιδρύσεως της Ι. Μητροπόλεως Σουηδίας, παρουσία της Α. Θ. Παναγιότητος, του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.

Απένειμε, επίσης, το οφίκιο του Οικονόμου στον π. Νικόλαο, επαινώντας το ζήλο, την εθελοντική προσφορά του και την ποικίλη ποιμαντική του δράση, μιας και η κύρια καθημερινή ενασχόλησή του είναι σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου εργάζεται ως ιατρός, στον τομέα της νεφρολογίας.

Ο Μητροπολίτης Κλεόπας κήρυξε τον θείο λόγο, συνεχάρη τις κυρίες Γεωργία Σύρακα και Σοφία Σουρία που απέδωσαν τους ύμνους στη λατρευτική σύναξη, ευχήθηκε στον κ. Ελευθερόπουλο για τα 65α γενέθλιά του και ευχαρίστησε τις κυρίες της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Κυριών για τη δεξίωση που ακολούθησε, στην οποία παρακάθισαν, μεταξύ άλλων, ο κ. Ιωάννης Τσιομπάνης με συνεργάτες του και όλο το εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ιδίας είχε συνάντηση με τον π. Νικόλαο Ρήγα, από τον οποίο πληροφορήθηκε την πρόοδο της ενορίας και το ίδιο βράδυ επέστρεψε στην έδρα της επαρχίας του, στη Στοκχόλμη.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.