Οσία Ξένη: Η Οσία Ξένη, που το όνομά της ήταν Ξένια Γκριγκόριεβνα γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, το έτος 1730 μ.Χ., και παντρεύτηκε τον Αντρέα Φεοντόροβιτς Πετρώφ που είχε τον βαθμό του συνταγματάρχου.

Οσία Ξένη: Tι γιορτάζουμε στις 24 Ιανουαρίου

Υπηρέτησαν και οι δυο στην βασιλική αυλή, έκαναν το γάμο τους, ζούσαν πολύ ευτυχισμένοι μαζί. Σε μια συνεστίαση έτυχε αναπάντεχα ο θάνατος του αγαπημένου συζύγου της Ξένιας. Αυτό το γεγονός της άλλαξε τη ζωή.

Μετά την ταφή του, η Οσία Ξένια εξαφανίστηκε από την Αγία Πετρούπολη για οκτώ χρόνια. Πιστεύεται πήγε σε ένα μοναστήρι, μαθαίνοντας το δρόμο της πνευματικής ζωής. Ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Ανδρέας είχε αξιόπιστη πληροφορία ότι όσια Ξένια για την πνευματική της ολοκλήρωση, ξόδεψε αυτά τα χρόνια της ζωής της υπό την πνευματική του καθοδήγηση.

Μετά από αυτά τα 8 χρόνια γύρισε στην Αγία Πετρούπολη και μέχρι που πέθανε, πέρασε τη ζωή της προσφέροντας όλες τις τις δυνάμες στους συμπατριώτες της.

Σαράντα πέντε χρόνια μετά το θάνατο του άντρα της, η Αγία Ξένια αναπαύθηκε εν ειρήνη, στην ηλικία των εβδομήντα ενός ετών, κάπου στα 1800 μ.Χ.
Η Αγία Ξένια δοξάστηκε επίσημα πρώτα από την ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, το 1978 μ.Χ. και μετέπειτα το 1988 μ.Χ. από το Πατριαρχείο της Μόσχας.

Ιερά Λείψανα:

Τα Λείψανα της Αγίας βρίσκονται στο Κοιμητήριο του Σμολένσκ Αγίας Πετρουπόλεως.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.