Σε Πατριαρχική αναγορεύεται η Θεολογική Ακαδημία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο και παντός Καναδά, με σύμφωνη γνώμη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η Μητρόπολη.

«Είναι η μεγαλύτερη τιμή την οποία δέχεται η Θεολογική μας Ακαδημία και με άπειρο σεβασμό, οι καθηγητές, ο διευθυντής, το διοικητικό συμβούλιο και ο πρόεδρος αυτής Μητροπολίτης Σωτήριος, εκφράζομε ταπεινά την ευγνωμοσύνη μας και υποσχόμεθα στον Παναγιώτατο, ότι θα καταβάλομε κάθε προσπάθεια στο παρόν και στο μέλλον, η Θεολογική μας Ακαδημία να τελεί έργον αντάξιο της ευλογίας του Παναγιωτάτου», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, την Πέμπτη η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο έδωσε στην δημοσιότητα επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με ημερομηνία 24 Μαΐου, στην οποία ο Παναγιώτατος ενημερώνει για την ομόφωνη απόφαση της Συνόδου – ύστερα από αίτημα του Μητροπολίτη κ.κ. Σωτηρίου- και την μετονομασία της Ακαδημίας σε «Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο».

Στην επιστολή του ο Παναγιώτατος επισημαίνει το υψηλό επίπεδο των παρεχομένων σπουδών της Θεολογικής Ακαδημίας και την αναγνώριση του έργου της «ως προς τον καταρτισμόν ικανών και πεπαιδευμένων, θύραθεν τε και κατά Θεόν, εργατών του Ιερού Αυτού Αμπελώνος».

Και σε άλλο σημείο της επιστολής συγχαίρει την Ιερά Μητρόπολη Τορόντο και παντός Καναδά «δια την υπό επιτυχίας στεφθείσαν υμετέραν πρωτοβουλίαν ιδρύσεως και λειτουργίας της ειρημένης Ακαδημίας».

Η Πατριαρχική Θεολογική Ακαδημία Τορόντο υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη με πρόεδρο της τον Μητροπολίτη κ.κ. Σωτήριο και διευθυντή της τον π. Αθηναγόρα Ζηλιασκόπουλο ο οποίος, σε μήνυμα του, αναφέρει ότι «η αναγνώριση (σ.σ. της Ακαδημίας) από το Σεπτό Κέντρο της Ορθοδοξίας μας αναπτερώνει και μας ενδυναμώνει στην συνέχιση του έργου και της διακονίας της Ακαδημίας μας».

• Στο μεταξύ, το Σάββατο ο Μητροπολίτης Τορόντο κ.κ. Σωτήριος θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Τορόντο όπου και θα τελεστεί μνημόσυνο για τους Κληρικούς, Ευεργέτες και Άρχοντες της Μητρόπολης ενώ την Κυριακή θα βρίσκεται, για την εορτή της Αγίας Θέκλης, στην Ιερά Μονή της Παναγίας Παρηγορήτισσας στην επαρχία του Κεμπέκ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.