Την Παρασκευή η Εξόδιος Ακολουθία

Με βαθειά θλίψη, η Ιερά Μητρόπολη Τορόντο ανακοινώνει ότι ο αγαπητός κληρικός μας, πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Ελλές εκοιμήθη εν Κυρίω, σήμερα, 24 Οκτωβρίου.

Ο π. Χαράλαμπος γεννήθηκε στην Κύπρο στις 23 Αυγούστου 1936 και χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στις 30 Μαΐου 1979 στον Ι.Ναό Αγ. Νικολάου Τορόντο. Διακόνησε άοκνα τη Μητρόπολη μας, σε διάφορες κοινότητες, με ευλάβεια, ήθος και υποδειγματικό τρόπο.

Προσέφερε επίσης τις πολύτιμες υπηρεσίες του, ως διοικητικό στέλεχος της Μητρόπολης και ως καθηγητής εκκλησιαστικής μουσικής στην Ορθόδοξη Θεολογική μας Ακαδημία από την ίδρυσή της μέχρι και σήμερα.

Ο μακαριστός πατήρ αφήνει πίσω του την πρεσβυτέρα Καλλιόπη, τέσσερα παιδιά και οκτώ εγγόνια. Προσευχόμαστε ο Κύριος να αναπαύει την ψυχή του εν χώρα ζώντων και να την κατατάξει μετά των Αγίων Του.

Η σωρός του αειμνήστου πατρός Χαραλάμπους θα τεθεί σε προσκύνηση την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου, ώρα 2 μ.μ., στον Ιερό Αγίου Νικολάου Τορόντο. Την ίδια ημέρα ώρα 7 μ.μ. θα τελεστεί τρισάγιο. Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία ώρα 8.30 π.μ.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την ίδια ημέρα ώρα 12μ.μ. στον Ιερό Αγίου Νικολάου Τορόντο.

από zougla.gr

Θλίψη στη Μητρόπολη Τορόντο: Εκοιμήθη ο πρωτοπρεσβύτερος Χαράλαμπος Ελλές

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.