Έγινε η ορκωμοσία του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ι. Αρχιεπισκοπής Καναδά, στον Ι. Ναό Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου, στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο, από τον Σεβασμ. Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο, με τη συμμετοχή του Αρχιμ. Ιγνατίου Δελή και του Αρχιμ. Αλέξανδρου Σαλμά, διευθυντή της Θεολογικής μας Ακαδημίας.

Τριάντα τέσσερις (34) κυρίες και δεσποινίδες από όλο τον Καναδά, από το Vancouver του Ειρηνικού ωκεανού μέχρι το Halifax του Ατλαντικού ωκεανού, συγκροτούν το νέο αρχιεπισκοπικό συμβούλιο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, το οποίο θα υπηρετήσει τα δύο επόμενα χρόνια.

Η συγκρότησή του είναι όπως φαίνεται κατωτέρω.

Ζ. Βερούτη-Πρόεδρος (Τoronto, ΟΝ), Ε. Γουέστ-Α’ Αντ/δρος (Markham, ΟΝ), T. Χρονοπούλου-Β’Αντ/δρος (Montreal, QC), Β. Στρατιδάκη-Γ’ Αντ/δρος (Vancouver, BC), Α. Παναγιωτάκη-Δ’Αντ/δρος (Halifax,NS), Αικ. Βλισμά-Ε’Αντ/δρος (Calgary, Alta), Π. Καραγιάννη-Α’Γραμματέας (Toronto,ON), Β. Σωτηροπούλου-Β’Γραμματέας (Toronto, ON), Α. Αϊβαλή-Ταμίας (Toronto, ON), Ευφ. Παπαδημητρίου-Βοηθός Ταμία (Toronto, ON), Σ. Ρασσιά-Ειδ. Σύμβουλος (Toronto, ON).

Ηταν μια θαυμάσια τελετή ορκωμοσίας. Στη συνέχεια μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος και έδωσε τις κατευθυντήριες γραμμές για τα επόμενα δύο χρόνια για τη ζωή και τη δράση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Ακολούθησε γεύμα και μετά ταύτα συνεχίστηκε η συνεδρία υπό την προεδρία της νέας προέδρου κας Ζωής Βερούτη και ανετέθησαν οι υπευθυνότητες στο κάθε μέλος του αρχιεπισκοπικού συμβουλίου Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος ευχαρίστησε το απελθόν αρχιεπισκοπικό συμβούλιο Φιλοπτώχου και ιδιαίτερα την πρώην Πρόεδρο κα Σαπφώ Ρασσιά, διότι όντως εργάσθηκαν με αφοσίωση και ζήλο.

Συνεχάρη τη νέα πρόεδρο κα Ζωή Βερούτη και όλο το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου Αδελφότητας και είπε χαρακτηριστικά: «Πρόοδος είναι κάθε πέρυσι καλά, αλλά κάθε φέτος και κάθε του χρόνου καλύτερα.

Το προηγούμενο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο Φιλοπτώχου εργάσθηκε έντιμα και καλά, το νέο Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο πρέπει να κάνει ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Σωτήριος δοξολόγησε τον Θεό για την μεγάλη ευλογία των Φιλοπτώχων Αδελφοτήτων των Κοινοτήτων μας και προσευχήθηκε και ευχήθηκε να μας συνοδεύει πάντοτε η χάρη του Θεού, η σκέπη της Παναγίας μας και να μας οδηγεί το παράδειγμα της Αγ. Φιλοθέης, προστάτιδος της Αρχιεπισκοπικής Φιλοπτώχου Αδελφότητας Καναδά.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.