Την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018 η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο (Καναδά) κατέθεσε Δήλωση Υπεράσπισης στο Ανώτατο Δικαστήριο του Οντάριο, σε απάντηση της μήνυσης που υπέβαλε η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο (ΕΚΤ) εναντίον της και άλλων τον Οκτώβριο 2017, σύμφωνα με ανακοινωθέν της Μητρόπολης.

Αναγράφεται πως «όπως αναφέρεται στη Δήλωση Υπεράσπισης, πιστεύουμε ότι οι κατηγορίες που διατυπώνει η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο στην μήνυσή της είναι αναξιόπιστες, ανυπόστατες και χωρίς νομικό έρεισμα. Η συνέχιση της δικαστικής διένεξης και η κατάθεση της Δήλωσης Υπεράσπισης δεν ήταν η πρώτη μας επιλογή. Ηταν η τελευταία. Ακόμα και πριν η ΕΚΤ να έχει καταθέσει την μήνυσή της και οι ψευδείς και παραπλανητικοί ισχυρισμοί της δημοσιευθούν στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η Ι. Μητρόπολή μας προσπάθησε, μέσω διαφόρων τρόπων, να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη διένεξη».

Τονίζεται επίσης ότι «με ταπείνωση και πατρική αγάπη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τορόντο κ. Σωτήριος έκανε κάθε προσπάθεια να βρεθεί συμβιβαστική λύση και συμφωνία με την ΕΚΤ. Δυστυχώς, οι πολλές φιλότιμες χειρονομίες καλής θέλησης δεν καρποφόρησαν.

Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος έχουν δείξει, και θα συνεχίσουν να δείχνουν χριστιανική αγάπη και φιλανθρωπία προς την ΕΚΤ και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου παρόλο που πιστεύουμε ότι συνεχίζουν να ακολουθούν μια επιβλαβή και αυτοκαταστροφική πορεία. Η Ιερά Μητρόπολη και ο Σεβασμιώτατος δεν θα υποχωρήσουν σε ζητήματα αρχής και της Ελληνορθόδοξης πίστης μας. Αυτό περιλαμβάνει την υποστήριξη των τεσσάρων Ιερέων που υπηρετούν στις Εκκλησίες της ΕΚΤ και δεν έχουν λάβει μισθό για τα τελευταία περίπου τρία χρόνια».

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.