Εορτή Αγίου Χαραλάμπους-Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Φέτος το Ψυχοσάββατο συμπίπτει με την εορτή του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους. Σύμφωνα με το Τυπικό της Εκκλησίας μας, η ημέρα του Ψυχοσαββάτου, που εορτάζεται δυο φορές το χρόνο, είναι σημαντική και ιδιαίτερη για την πίστη μας, καθώς η Εκκλησία μας διδάσκει πως οι ψυχές είναι αθάνατες και αναμένουν την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού για να ενωθούν ξανά με τα σώματά τους.

Το Ψυχοσάββατο για τους χριστιανούς είναι ημέρα πίστης και ελπίδος στην Ανάσταση, μνήμης και τιμής στους κεκοιμημένους αδελφούς μας και δείγμα πολιτισμού που προάγει η ελληνορθόδοξη παράδοσή μας.

Για το λόγο αυτό η τιμή και η μνήμη των αγίων που εορτάζουν την ημέρα του Ψυχοσαββάτου μεταφέρεται την προηγούμενη ημέρα, ώστε ανήμερα το Ψυχοσάββατο να προβάλλεται και να διδάσκεται από την Εκκλησία η μέριμνα και η φροντίδα για τους κεκοιμημένους αδελφούς μας και η βεβαιότητα της Αναστάσεως.

Φέτος, λοιπόν, σε όλους τους Ναούς της πόλεώς μας η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους θα εορτασθεί την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου μαζί με την απόδοση της εορτής της Υπαπαντής.

Την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί ο εσπερινός του Αγίου και την Παρασκευή το πρωί η Θεία Λειτουργία.

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΟΝΟ στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Άβαντα που θα εορτασθεί η μνήμη του Αγίου το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή το απόγευμα στις 6.00’ θα τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και ανήμερα Σάββατο 10 Φεβρουαρίου από 7.00’-10.00’ η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.