Γράφει η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως

Την Κυριακή του Ασώτου, 4 Φεβρουαρίου 2018, το πρωί τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στην Αλεξανδρούπολη, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις διάκονον χειροτονία του συμπολίτου μας κ. Αποστόλου Οικονομίδη. Ο νέος διάκονος είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων. Είναι διπλωματούχος πολιτικός μηχανικός και εργάζεται στον Δήμο Αλεξανδρουπόλεως.

Στην προσφώνησή του ο νέος διάκονος μίλησε για τον πόθο του που αναπτύχθηκε για την ιερωσύνη και ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη μας για την αμέριστη συμπαράστασή του, όταν του εξέφρασε την επιθυμία του αυτή, καθώς τη σύζυγό του Ειρήνη για την συγκατάθεσή της, τους συγγενείς, φίλους, συνεργάτες στο Δήμο με πρώτο τον κ. Δήμαρχο και κληρικούς που τον υποστήριξαν και τον ενθάρρυναν να λάβει αυτήν την τόσο σημαντική για τη ζωή του απόφαση.

Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας, της παραβολής του Ασώτου Υιού και μιλώντας προς τον χειροτονούμενο του τόνισε πως οι άνθρωποι περιμένουν από τον ιερέα να έχει την αγαπητική διάθεση και την συγχωρητική καρδιά του Πατέρα της παραβολής, καθώς θα έρχονται κοντά στην Εκκλησία και θα αποζητούν την ειρήνη και την ηρεμία στη ζωή τους.

Ευχήθηκε δε στον νέο διάκονο να επιτελεί τα εκκλησιαστικά του καθήκοντα με την ίδια σοβαρότητα και επιμέλεια, όπως και στον Δήμο όπου θα συνεχίσει να εργάζεται και να θεραπεύει τα προβλήματα των ανθρώπων που έρχονται σ’ αυτόν.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσά τους ο Δήμαρχος της πόλεως κ. Λαμπάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πέτροβιτς, Δημοτικοί Σύμβουλοι και υπάλληλοι του Δήμου που έσπευσαν να συγχαρούν τον νέο διάκονο.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε σε αναγνώστες τον κ. Ναθαναήλ Καριοφυλλίδη από την Ενορία του Αγίου Ελευθερίου, καθώς και τους επιτρόπους του Ι. Ναού Αγίου Ανδρέα κ.κ. Δημήτριο Κωστόπουλο και Νικόλαο Καλτσά, στρατιωτικοί και οι δύο.

Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη Αλεξανδρούπολη: Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου π. Αποστόλου Οικονομίδη

 

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.