Σήμερα, Κυριακή 31η Οκτωβρίου 2021, το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΥΒΟΙΑ ΑΙΜΙΛΙΑ ΣΩΖΟΠΟΥΛΟΥ- Τον θείο Λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Ευσταθίου.

Μεταξύ άλλων είπε: Είναι έμφυτο στον άνθρωπο και, εν πολλοίς, δείγμα ψυχικής υγείας, το να σχεδιάζει, να προγραμματίζει και να καταστρώνει σχέδια για το μέλλον του.

Πόσες φορές όμως δεν καταστρώσαμε σχέδια, πόσες φορές δεν κάναμε όνειρα, και αυτά είτε ματαιώθηκαν είτε ναυάγησαν; Ισχύει αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός μας: Λογαριάσαμε χωρίς τον ξενοδόχο.

Τι φανερώνει αυτό; Φανερώνει ότι, τίποτε δεν μπορούμε να κάνουμε οι άνθρωποι από μόνοι μας, αλλά όλα οφείλονται στη Χάρη και στη βοήθεια του Θεού.

Άλλες είναι οι επιθυμίες και οι επιδιώξεις των ανθρώπων, αλλά άλλες είναι οι προσταγές του Θεού. Και γι’ αυτό βλέπουμε ανθρώπους να απογοητεύονται, να τα χάνουν, να μαραζώνουν, να μελαγχολούν, να απελπίζονται.

Πόσο διαφορετικά βλέπει τα πράγματα όμως ο πνευματικός άνθρωπος; Ο άνθρωπος του Θεού, που τα βάζει όλα κάτω από το θέλημα του Θεού, και δεν κάνει τίποτε πριν προηγουμένως σκεφτεί ή πει «πρώτα ο Θεός», «εάν θέλει ο Θεός».

Σεβασμιώτατε, θα ήθελα να σας παρακαλέσω θερμά, να εύχεστε για όλους εμάς, να μπορούμε να λέμε και με τον νου και με την καρδιά μας: Κύριε γενηθήτω το θέλημά σου, πρώτα ο Θεός, εάν θέλει ο Θεός.

Στη συνέχεια τελέστηκε η Ιερά Παράκληση του Οσίου Δαυΐδ, την οποία έψαλλαν ο Ποιμενάρχης της Μητροπόλεως Χαλκίδος και ο Καθηγούμενος της Μονής, καθώς και Λιτανεία της Τιμίας Κάρας και της Ιεράς Εικόνος του Οσίου Δαυΐδ πέριξ του Καθολικού, η οποία κατέληξε στην παραδοσιακή μοναστηριακή φιάλη όπου ευλογήθηκαν οι Άρτοι.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.