Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ουσιαστικά δεν λέει κάτι πάρα πολύ διαφορετικό από αυτό που λέει η Εκκλησία της Κρήτης και της Ελλάδος”.

Την χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης για αναστολή των λειτουργιών στους Ιερούς Ναούς, σχολίασε ο Επίσκοπος Κνωσού Πρόδρομος Ξενάκης.

“Η Κοινή Υπουργική Απόφαση ήρθε και ουσιαστικά δεν λέει κάτι πάρα πολύ διαφορετικό από αυτό που λέει η Εκκλησία της Κρήτης και της Ελλάδος. Και οι δύο Εκκλησίες είπαμε να μην συμμετέχουν οι άνθρωποι. Το ζητούμενο είναι να αποφευχθεί η όποια συνάθροιση, ο όποιος συγχρωτισμός και συνωστισμός” ανέφερε αρχικά ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας Κρήτης, ζητώντας από τους πιστούς να σταθούν “με υπευθυνότητα απέναντι σε αυτή την πανδημία”.

Όπως είπε, “σεβόμαστε τις αποφάσεις της Πολιτείας. Θα τις τηρήσουμε με ακρίβεια”, σημειώνοντας επίσης ότι οι Ιεράρχες της Κρήτης ταυτίζονται απόλυτα με όλα όσα λέει η κυβέρνηση για το “πολύτιμο αγαθό της δημόσιας Υγείας”.

“Αυτές οι μέρες έχουν ιδιαιτερότητα για τους ανθρώπους που πιστεύουν. Όλοι προσευχόμαστε για να βελτιωθούν τα πράγματα. Μακάρι τα σπίτια μας να γίνουν Εκκλησίες” ευχήθηκε εν συνεχεία. “Μακάρι όλες οι οικογένειες να σταθούν μπροστά από μία εικόνα και να πουν το “Πάτερ Ημών” ή τους Χαιρετισμούς”.

Οι Ιεροί Ναοί θα μείνουν κατ’ εξαίρεση ανοικτοί για ατομική προσευχή. Στην είσοδο του κάθε ναού υπάρχουν αντισηπτικά για τον κάθε προσκυνητή, όπως δήλωσε ο Επίσκοπος Κνωσού, ο οποίος στάθηκε με τη σειρά του στη σπουδαιότητα του να τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των πιστών..

cretalive

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.