Νέες προδιαγραφές και περιορισμούς στην πρόσβαση των πολιτών σε αγαθά, υπηρεσίες και μετακινήσεις έθεσε χθες η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού τα επόμενα κρίσιμα εικοσιτετράωρα.

Με τους ειδικούς να συνεκτιμούν από ώρα σε ώρα τους ρυθμούς μετάδοσης του ιού, «παγώνει» από αύριο, Τετάρτη, η λειτουργία όλων των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης στη χώρα.

Ειδικότερα, ανοιχτά θα παραμένουν ΜΟΝΟ:

· Σούπερ Μάρκετ,

· Φαρμακεία,

· Καταστήματα τροφοδοσίας (φούρνοι, κρεοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικά, μίνι μάρκετ)

· Ντελίβερι στη διατροφή

· Περίπτερα

· Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

· Τράπεζες

· Υπηρεσίες ταχυμεταφορών – κούριερ

· Συνεργεία Αυτοκινήτων

· Καταστήματα γεωργικών προϊόντων

· Καταστήματα οπτικών ειδών

· Καταστήματα κινητής τηλεφωνίας

Νέες διευκρινίσεις και αναλυτικός κατάλογος αναμένεται σήμερα, εντός της ημέρας, όπως εξήγγειλε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Νέα ωράρια

Επιπλέον, με διευρυμένο ωράριο θα λειτουργούν στο εξής τα σούπερ μάρκετ, δηλαδή από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ θα είναι ανοιχτά και τις Κυριακές.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσβαση στα σούπερ μάρκετ γίνεται με κάρτα εισόδου και εφόσον για κάθε πελάτη που θα εισέρχεται θα αντιστοιχούν 10 τετραγωνικά μέτρα προς αποφυγή συνωστισμού. Εφικτή είναι επίσης η παράδοση παραγγελίας κατ’ οίκον μέσω της χρήσης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μετακινήσεις: Καραντίνα στις αφίξεις

Παράλληλα, σε υποχρεωτική καραντίνα κατ’ οίκον τίθενται όσοι φτάνουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό για διάστημα 14 ημερών. Σε αντίθετη περίπτωση, θα περιβληθούν κυρώσεις στους επίδοξους παραβάτες.

Σε καραντίνα, εξάλλου, τέθηκαν από χθες και για 14 ημέρες και δύο ορεινά χωριά του δήμου Βοϊου Κοζάνης, Δαμασκηνιά και Δραγασιά, χωρίς να μπορούν να μετακινηθούν στο εξής εκτός των ορίων των τοπικών κοινοτήτων των δήμων τους.

Για τις μετακινήσεις εντός της Αθήνας αναστέλλεται από σήμερα η εφαρμογή του δακτυλίου ως το τέλος του Απριλίου 2020.

Ταυτόχρονα, με έκτακτο πρόγραμμα λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, μετά και την μείωση κατά 50% της κίνησης των επιβατών τις τελευταίες μέρες, κινούνται τα μέσα του ΟΑΣΑ, το οποίο διατίθεται στην εφαρμογή OASA Telemetics και από το πληροφοριακό κέντρο 11185.

Περαιτέρω αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων ανακοίνωσε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθώς αναστέλλονται από σήμερα και μέχρι νεοτέρας:

· Οι πρώτες πρωινές αμαξοστοιχίες (50/51) Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Αθήνα

· Οι αμαξοστοιχίες 1577 & 2571 (αναχώρηση από Βόλο 13:40 & 17:40 αντίστοιχα) και οι αμαξοστοιχίες 1578 & 2572 (αναχώρηση από Λάρισα 14:45 & 18:45 αντίστοιχα).

Κλειστά παραμένουν, άλλωστε, τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ενώ μετά την Ιταλία διακόπηκε και η αεροπορική σύνδεση της Ελλάδας με την Ισπανία. Απαγορευτικό ισχύει και για τα κρουαζιερόπλοια και τα ημερόπλοια, αφού δεν επιτρέπεται πλέον να δένουν σε ελληνικά λιμάνια.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.