Διαδήλωση μαθητών: Η κυβέρνηση έπνιξε με χημικά τη διαδήλωση. Οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω, τα σχέδιά της θα πάρουν απάντηση. Από νωρίς σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2020, μαθητές από όλη την Αθήνα συγκεντρώθηκαν στον σταθμό «Νερατζιώτισσα» και με τα πανό των σχολείων και των Συντονιστικών πορεύτηκαν στο υπουργείο. «Έχουμε δίκιο! Οι μαθητές παλεύουμε για ασφαλή σχολεία και σεις μας εκβιάζεται με τηλεαπουσία», έγραφε το πανό της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Αθήνας, ενώ το σύνθημα «Η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την Παιδεία» κυριαρχούσε.

Στο πλευρό τους οι μαθητές είχαν τους γονείς τους και τους καθηγητές τους, που πραγματοποίησαν στάση εργασίας.

Σε πλακάτ αναφερόταν:

Δεν είμαστε κόστος είμαστε το μέλλον

μαθητική διαδήλωση μαρούσι υπουργείο παιδείας 9 Οκτωβρίου 2020

μαθητική διαδήλωση μαρούσι υπουργείο παιδείας 9 Οκτωβρίου

μαθητική διαδήλωση μαρούσι υπουργείο παιδείας γονείς

μαθητική διαδήλωση Μαρούσι υπουργείο παιδείας 9 Οκτωβρίου 2020

μαθητική διαδήλωση Μαρούσι υπουργείο παιδείας

Με την άγρια επίθεση των ΜΑΤ με χημικά στη συγκέντρωση των μαθητών και με την άρνηση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να συναντηθεί με εκπροσώπους μαθητών, εκπαιδευτικών και γονιών, η κυβέρνηση δείχνει πώς εννοεί τον «διάλογο» που ζητούσε. Η αποφασιστική στάση των μαθητών, η πολύ μεγάλη μαζικότητα και της κινητοποίησης τους σήμερα, 9 Οκτωβρίου 2020, επιβεβαιώνει ότι οι μαθητές δεν το βάζουν κάτω. Η κυβέρνηση και τα επιτελεία της να είναι σίγουροι ότι θα πάρουν απάντηση, δε θα συνεχίσουν να αποφεύγουν να δώσουν απαντήσεις στα δίκαια αιτήματα των μαθητών.

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας 9 Οκτωβρίου 2020

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας

μαθητική διαδήλωση

μαθητική 9 Οκτωβρίου 2020

μαθητική διαδήλωση παιδείας 9 Οκτωβρίου 2020

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας ΜΑΤ

Η πρόθεση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να μην ακούσει τα αιτήματα των μαθητών ήταν ξεκάθαρη από την πρώτη στιγμή καθώς το υπουργείο ήταν ζωσμένο με ΜΑΤ, τα οποία, αξιοποιώντας τη δράση μεμονωμένων ομάδων που δεν είχαν σχέση με τους μαθητές, επιτέθηκαν στη συγκέντρωση με χημικά απωθώντας τους από την είσοδο.

Παρ’ όλα αυτά οι μαθητές συγκροτημένα στα μπλοκ τους απομακρύνθηκαν από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντήσουν την ηγεσία του υπουργείου. Παρ’ όλα αυτά όμως η δράση των προβοκατόρων και των ΜΑΤ συνεχίστηκε με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η συνέχιση της κινητοποίησης.

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας Χημικά

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας μαθητές

μαθητική διαδήλωση υπουργείο παιδείας 9 Οκτωβρίου 2020

Οι μαθητές θα απαντήσουν στην άρνηση του υπουργείου να τους συναντήσει, στις προβοκάτσιες και στην επίθεση των ΜΑΤ, με νέα, άμεση κινητοποίηση.

Δηλώσεις των μαθητών:

«Σήμερα (9 Οκτωβρίου 2020) χιλιάδες μαθητές συγκεντρωθήκαμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας. Αρνηθήκατε να μας συναντήσετε, να ακούσετε τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν μας έκλεισαν απλά τις πόρτες, επιτέθηκαν με βία κυριολεκτικά σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Μας κυνήγησαν μέχρι και έξω από το MALL.

Η κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο πως, ότι και να λέει για διάλογο με τους μαθητές, δεν ‘έχει κανέναν απολύτως σκοπό να το κάνει!

Εκ μέρους της Συντονιστικής είχαμε στείλει email από χτες ζητώντας συνάντηση με την κα. Ν. Κεραμέως. Σήμερα το πρωί έξω από τις πόρτες του Υπουργείου και ενώ ζητούσαμε να μπούμε μέσα μια αντιπροσωπεία, η κυβέρνηση μας επιτέθηκε πετώντας μας δακρυγόνα και χημικά, Διμοιρία ΜΑΤ ήταν παρατεταγμένη έξω από το Υπουργείο. Αξιοποίησαν, ακόμα μια φορά το γνωστό παιχνίδι ανάμεσα στα ΜΑΤ και σε μεμονωμένες και περιθωριακές ομάδες -πολλοί δεν είναι ούτε καν μαθητές- για να διαλύσουν την συγκέντρωσή μας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 15/9 ΞΑΝΑΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!  ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΙΣ 12:00!»

μαθητική διαδήλωση Μαρούσι

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.