ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Στο πλαίσιο της εφαρμογής του μέτρου της ταυτόχρονης καταβολής των κύριων και επικουρικών συντάξεων το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε το ακόλουθο πρόγραμμα πληρωμής των κύριων και επικουρικών συντάξεων:

Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις:

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9)
Την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 (για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8)
Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Ιουλίου 2021 θα πληρωθούν ως εξής:

Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021
Ο ΟΓΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021
Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021
Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021
Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021
Τα υπόλοιπα Ταμεία του ΕΦΚΑ (Μισθωτών) θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021
Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021
Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021
Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021
Ο ΟΠΕΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Επιστρεπτέα προκαταβολή

Προ των πυλών είναι τα ειδοποιητήρια με τα οποία χιλιάδες φορολογούμενοι θα μάθουν το ακριβές ποσό που θα πρέπει να επιστρέψουν από την ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολή. Τα ποσά αφορούν το ποσοστό από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή που έλαβαν κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και από την 1η Ιανουαρίου 2022 θα πρέπει να επιστρέψουν με δόσεις.

Το ειδοποιητήριο θα αναφέρει το συνολικό ποσό που αφορά το επιστρεπτέο κομμάτι και από τις 7 Επιστρεπτέες Προκαταβολές, το οποίο θα πρέπει να επιστραφεί σε 60 δόσεις. Πρόθεση του οικονομικού επιτελείου είναι η διαδικασία υπολογισμού των ποσών που έχουν λάβει οι δικαιούχοι να γίνει το συντομότερο δυνατόν, προκειμένου να έχουν πλήρη εικόνα των υποχρεώσεων που θα έχουν από την καινούργια χρονιά. Τα ενημερωτικά θα αναρτηθούν στο mybusiness support στο TAXIS και όσοι έχουν λάβει έστω και μια επιστρεπτέα θα έχουν δυνατότητα να ενημερωθούν.

Το ειδοποιητήριο το οποίο η ΑΑΔΕ θα αναρτήσει στο Taxis θα έχει αναλυτικά τα ποσά που έχει λάβει κάθε επιχείρηση και επαγγελματίας από κάθε κύκλο Επιστρεπτέας Προκαταβολής, καθώς και το συνολικό ποσό που καλείται να επιστρέψει στο κράτος. Στη συνέχεια οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν εάν θα αποπληρώσουν την οφειλή σε 60 δόσεις ή θα διαλέξουν να εξοφλήσουν εφάπαξ όλο το ποσό που έχουν λάβει με επιπλέον «κούρεμα» ύψους 15% επί του επιστρεπτέου τμήματος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.