Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση η Alpha Square ανεβάζει το πρωτότυπο έργο της Ανθής Ζαχαριάδου «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», με τον Βαρνάβα Κυριαζή να υποδύεται τον εμβληματικό Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό.

Το έργο έχει γραφτεί και ανεβαίνει ειδικά για το επετειακό έτος 2021 και ανεβαίνει σε παγκόσμια πρώτη στις 2 Απριλίου, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής και του Δήμου Στροβόλου.

Το έργο πραγματεύεται την ταραγμένη περίοδο και τις δραματικές ημέρες πριν την 9η Ιουλίου του 1821, στη βάση ιστορικά τεκμηριωμένων γεγονότων, εστιάζοντας στη μορφή του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και τη σημασία της θυσίας του για την πορεία της Κύπρου και του λαού της.

Η παγκόσμια πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8.30μ.μ. και θ’ ακολουθήσει ακόμη μία παράσταση την Κυριακή 4 Ιουλίου στις 8.30μ.μ. στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης Ταμασού και Ορεινής στο Επισκοπειό. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τις παραστάσεις, αλλά για την παράσταση στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22470341. Επιπρόσθετες παραστάσεις θα δοθούν το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και πρωινών παραστάσεων για σχολεία.

Σκηνικά και κοστούμια υπογράφει ο Λάκης Γενεθλής, τη μουσική ο Σταύρος Μακρής και τους φωτισμούς ο Νίκος Μυλωνάς. Τον Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό υποδύεται ο Βαρνάβας Κυριαζής, ενώ τους Μητροπολίτες Κιτίου, Πάφου και Κυρηνείας οι Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος και Χάρης Αττώνης. Τον Κιουτσούκ Μεχμέτ ενσαρκώνει ο Βαλεντίνος Κόκκινος, τον νεαρό Κκιόρογλου ο Εύρος Βασιλείου και η Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου την κυπριοπούλα Χαρίκλεια.

Επιπρόσθετες παραστάσεις θα δοθούν το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και πρωινών παραστάσεων για Σχολεία.

«Παρά το γαίμαν των πολλών, εν κάλλιο του Πισκόπου.»

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.