Επίδομα αδείας 2021: Επίδομα αδείας δικαιούνται κανονικά όλοι οι εργαζόμενοι που μπήκαν σε αναστολή χωρίς να επηρεάζεται το ποσό του επιδόματος από την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ. Το επίδομα αδείας για όλους τους εργαζόμενους είτε μπήκαν σε αναστολή είτε όχι καταβάλλεται από τον εργοδότη καθώς ο χρόνος αναστολής, υπολογίζεται κατά κανόνα, ως χρόνος εργασίας για όλα τα δικαιώματα του εργαζομένου.

Ειδικά για την άδεια και το επίδομα αδείας, οι εργαζόμενοι που τελούν σε αναστολή, εξακολουθούν να δικαιούνται –για το διάστημα της αναστολής– άδεια και επίδομα αδείας, καθώς ο χρόνος αναστολής υπολογίζεται ως χρόνος εργασίας.

Έτσι από τη στιγμή που η εργασιακή σχέση διατηρείται, συνεχίζει να υφίσταται η υποχρέωση του εργοδότη για την πληρωμή του επιδόματος αδείας αλλά και των αποδοχών ή αποζημίωσης αδείας ακόμη και για το διάστημα στο οποίο οι εργαζόμενοι είναι ή ήταν σε αναστολή. Επίσης το ύψος των αποδοχών μη ληφθείσας άδειας και του επιδόματος αδείας που υποχρεούται να καταβάλλει ο εργοδότης, θα υπολογισθούν με βάση τον ονομαστικό (πραγματικό μισθό) και όχι με βάση την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της άδειας ο μισθωτός δικαιούται να λάβει από τον εργοδότη τις «συνήθεις αποδοχές» που θα ελάμβανε αν πραγματικά απασχολούνταν στην επιχείρηση κατά τον αντίστοιχο χρόνο της άδειάς του. Στην έννοια των συνήθων αποδοχών περιλαμβάνεται, ότι καταβάλλεται στο μισθωτό τακτικά και μόνιμα ως αντάλλαγμα της εργασίας του, τόσο ο πάγιος μισθός ή το ημερομίσθιο, όσο και κάθε είδους πρόσθετες συμπληρωματικές παροχές, είτε σε χρήμα είτε σε είδος (όπως λ.χ. τροφή, κατοικία, ποσοστά, επιδόματα κλπ).

Διευκρινίζεται ότι στην έννοια των συνήθων αποδοχών περιλαμβάνονται και οι προσαυξήσεις για εργασία κατά τις νύκτες, τις Κυριακές και αργίες, καθώς επίσης και η αμοιβή για υπερεργασία και η προσαύξηση για νόμιμη υπερωριακή απασχόληση (όχι όμως και η παράνομη υπερωρία), την οποία ο μισθωτός πραγματοποιεί είτε τακτικά κάθε μήνα, είτε κατ’ επανάληψη σε ορισμένα ή και ακανόνιστα χρονικά διαστήματα μέσα στο χρόνο, κατά τρόπο που να αποτελεί σύνηθες φαινόμενο (π.χ. όταν είναι βέβαιο ότι θα καταβάλλονταν οι ανωτέρω αμοιβές και κατά το χρόνο της άδειας, αν ο μισθωτός εργαζόταν κατ’ αυτή.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.