Η πλατφόρμα myΘέρμανση έχει ανοίξει εκ νέου και δίνει ακόμη μία ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες του Δεκεμβρίου να εισπράξουν το επίδομα που τους αναλογεί, ενώ φέτος οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι καθώς διευρύνθηκαν τόσο τα εισοδηματικά όσο και τα περιουσιακά όρια.

Ανοιχτή για νέες αιτήσεις παραμένει η πλατφόρμα «myΘέρμανση» – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και τι πρέπει να προσέξουν
Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τη λήξη των αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης, καθώς η πλατφόρμα της AAΔΕ «myΘέρμανση» θα παραμείνει ανοικτή έως και την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου.

Το επίδομα θέρμανσης δεν είναι ένα μηνιαίο επίδομα, αλλά είναι ένα επίδομα το οποίο δίνεται μία φορά το χρόνο από 100 έως 750 ευρώ βάσει αντικειμενικών κριτηρίων εισοδήματος και περιουσίας.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση έχει ανοίξει εκ νέου και δίνει ακόμη μία ευκαιρία σε όσους δεν πρόλαβαν τις προθεσμίες του Δεκεμβρίου να εισπράξουν το επίδομα που τους αναλογεί, ενώ φέτος οι δικαιούχοι είναι περισσότεροι καθώς διευρύνθηκαν τόσο τα εισοδηματικά όσο και τα περιουσιακά όρια.

Έως τότε εκείνοι που δεν πρόλαβαν να κάνουν αίτηση τον περασμένο Δεκέμβριο και έχασαν το επίδομα θέρμανσης της περιόδου 2021-‘22, μπορούν να το διεκδικήσουν και φυσικά εφόσον κριθούν δικαιούχοι να το εισπράξουν!

Οι πληρωμές του επιδόματος γίνονται σε δόσεις, αναλόγως του πότε θα καταχωριστούν τα τιμολόγια.

Για τα καύσιμα (υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα- πέλετ, θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης) η καταβολή του επιδόματος γίνεται ανάλογα με την ημερομηνία καταχώρησης των παραστατικών με καταληκτική ημερομηνία την 15η Απριλίου 2022.

Ειδικά για το φυσικό αέριο καταχωρίζονται έως την 31η Μάϊου 2022 δικαιολογητικά αγορών της περιόδου από 1.10.2021 έως 31.3.2022 με ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πληρωμής έως την 16η Μαΐου 2022.

Tι και πότε θα εξοφληθεί

-Έως την 28η Φεβρουαρίου 2022 του συνόλου των αγορών που τιμολογήθηκαν έως την 31η Ιανουαρίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Φεβρουαρίου 2022.

-Έως την 29η Απριλίου 2022 για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως την 31η Μαρτίου 2022 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και την 15η Απριλίου 2022.

Το κατώτατο ποσό του επιδόματος θέρμανσης διαμορφώνεται στα 100 ευρώ και το ανώτατο στα 750 ευρώ.

Κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης, είναι τα φυσικά πρόσωπα, εφόσον πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:

α. Εισοδηματικά:

Το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους, ανεξάρτητα από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, ανέρχεται έως 14.000 ευρώ για άγαμο υπόχρεο ή υπόχρεο σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και 20.000 ευρώ για έγγαμους,το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο. Ομοίως, για τη μονογονεϊκή οικογένεια το ως άνω εισόδημα ανέρχεται σε 23.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο. Στο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα δεν περιλαμβάνεται εκείνο το οποίο αθροιστικά απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος και από την εισφορά αλληλεγγύης.

β. Ακίνητης Περιουσίας:

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας, όπως αυτή προσδιορίζεται για τον υπολογισμό του συμπληρωματικού ΕΝ.Φ.Ι.Α., η οποία προκύπτει από την πράξη διοικητικού προσδιορισμού ΕΝ.Φ.Ι.Α. του έτους 2021, υπόχρεου, συζύγου ή μέρους συμφώνου συμβίωσης και εξαρτώμενων τέκνων, που αναγράφονται στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020, να μην υπερβαίνει το ποσό των 180.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και το ποσό των 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.