Το πρωί της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου 2022, στο Επισκοπείο στη Σπάρτη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος ευλόγησε τη Βασιλόπιτα των υπηρεσιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, με την τήρηση των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχη μας αναφέρθηκε στην ανάγκη αξιοποίησης του χρόνου μας στη Γη με τον παράλληλο επαναπροσδιορισμό αξιών και προτεραιοτήτων. Ακολούθως, προέτρεψε τους διακονούντες και εργαζόμενους στα γραφεία να συνεχίσουν την καλή μεταξύ τους συνεργασία και να παραμείνουν πρόθυμοι και εξυπηρετικοί προς όλους όσοι απευθύνονται στις υπηρεσίες της τοπικής Εκκλησίας. Κατακλείοντας την ομιλία του, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους υγεία ψυχική και σωματική, προκοπή για τους ίδιους και τις οικογένειές τους καθώς και δύναμη, για να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του νέου έτους.

Από την πλευρά του ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, μιλώντας εκ μέρους όλων των παρευρισκομένων, ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας, για όλα όσα έχει προσφέρει σε όλους μαζί και στον καθένα ξεχωριστά, ενώ υπογράμμισε ότι ο πνευματικός, σεμνός και εργατικός βίος του Σεβασμιωτάτου αποτελεί το σπουδαιότερο μάθημα ζωής για όλους όσοι έχουν την τύχη να βρίσκονται δίπλα του. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στον Σεβ. Μητροπολίτη μας υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει να οδηγεί για πολλά ακόμα χρόνια την τοπική Εκκλησία στηρίζοντας και διανθίζοντας το θεάρεστο και πολυποίκιλο έργο του.

Σημειώνεται, ότι, όπως κάθε χρόνο, η Βασιλόπιτα δημιουργήθηκε με αγάπη από την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.