Άγιος Χριστόφορος: Ο Άγιος Χριστόφορος, η μνήμη του οποίου τιμάται στις 9 Μαΐου, θεωρείται προστάτης των οδηγών, των αεροπόρων, των αυτοκινητιστών, των ταξιδιωτών και όλων των επαγγελμάτων, που απαιτούν μεγάλες δυνάμεις.

Το Ιερό Λείψανό του που φυλάσσεται στον ιερό ναό Αγίας Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού θα τίθεται προς προσκύνηση από σήμερα έως Δευτέρα 15 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του ιερού ναού που θα τελεσθούν 13 του μηνός.

Ακολουθεί η προσευχή προς τον Άγιο Χριστόφορο, προστάτη των οδηγών:

Άγιε Μεγαλομάρτυς του Θεού Χριστοφόρε πολύαθλε, πριν κρατήσω σήμερα το τιμόνι στα χέρια μου, σε ικετεύω· με τη Μαρτυρική σου παρρησία προς τον Χριστό, βοήθησε με να διέλθω αβλαβώς όλους τους κίνδυνους της ασφάλτου, έχοντας σε δίπλα μου αρωγό και Προστάτη μου. Κράτησε μαζί μου στιβαρά το τιμόνι και φώτιζε με να οδηγώ ψύχραιμα, συνετά, πειθαρχημένα, ειρηνικά ευγενικά και με πλήρη συναίσθηση της οδηγητικής ευθύνης. Δώσε μου μάτια προσεκτικά και επαγρύπνηση ανύστακτη, ώστε καμία ενέργειά μου να μην απειλήσει την ζωή η την υγεία των άλλων. Αλλά και από τις απροσεξίες των άλλων αυτοκινητιστών προστάτευσέ με, Άγιε Προστάτα των (επικαλουμένων σε με πίστη) οδηγών.

Ι.Μ. Καρακάλλου Αγίου Όρους.

Το Ιερό Λείψανο του Αγίου Χριστοφόρου που φυλάσσεται στον ιερό ναό Αγίας Φιλοθέης Δήμου Φιλοθέης Ψυχικού θα τίθεται προς προσκύνηση από Δευτέρα 8 έως Δευτέρα 15 Μαΐου, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του ιερού ναού που θα τελεσθούν 13 του μηνός.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.