Σήμερα 2 Φεβρουαρίου εορτή της Υπαπαντής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακάριος κατά το έθος των τελευταίων 21 ετών ελειτούργησε στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου της Κωμοπόλεως Βυρωνείας.

Οι ευλαβείς κάτοικοι προσήλθαν για να τιμήσουν και τον Κύριον μας που εισήλθε στον Ναό και την Παναγία Μητέρα του υποδεχόμενοι όλοι στις καρδιές τους τον βασιλέα των όλων που κατεδέχθει να υποταχθεί στον ανθρώπινο νόμο «ίνα τους υπό νόμον εξαγοράσει,ίνα την υιοθεσίαν απολάβωμεν» όλοι όσοι «τον Κύριον υπερυψούμεν εις πάντας τους αιώνας».

Το πλέον αξιοθαύμαστον όμως ήτο η παρουσία όλων των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία της κωμοπόλεως της Βυρώνειας,ήτοι,του Δημοτικού,του Γυμνασίου και του Λυκείου,τα οποία υπερπλήρωσαν τον Ναόν για δεύτερη φορά μετά την εορτή των Τριών Ιεραρχών για να δουν και να ακούσουν τον Ποιμενάρχη τους.

Ο Σεβασμιώτατος,δραττόμενος της ευκαιρίας της αξιοθαύμαστης προσοχής και της ησυχίας πάντων, επαίνεσε Καθηγητές και δασκάλους για την ευτυχία να έχουν μαθητές τόσο καλά παιδιά και εκάλεσε μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου και ουσιαστικά έκανε κήρυγμα-μάθημα σε όλους με διαλογική συζήτηση και με έκπληξη οι πάντες να παρακολουθούν τις αξιοθαύμαστες γνώσεις των μαθητών περί τα θρησκευτικά και εκκλησιαστικά θέματα, χωρίς κανένα από τα παιδιά να κάνει λάθος ούτε και στις αρχαίες ελληνικές λέξεις της Θ. Λειτουργίας κατά τον τρόπο που ο Σεβασμ. Μητροπολίτης με απλές ερωτήσεις κατάφερνε να εκμαιέυει τις απαντήσεις.

Πράγματι,τα παιδιά μας οι δάσκαλοι και οι καλοί γονείς τους είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τις γνώσεις και την πίστη τους,γεγονός που ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε ιδιαίτερα και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα για τη νέα χρονιά και για την πρόοδο τους στο σχολείο τους από τους οποίους δεν παίρνουν μόνο γνώσεις και τροφή,αλλά,αγωγή και ανατροφή,αφού δάσκαλοι και γονείς δίνουν ολόκληρη την ύπαρξή τους την ψυχή τους για τα παιδιά τους.

Ο ενθουσιασμός των παιδιών ήταν τόσο μεγάλος που ξέσπασε σε ζωηρό και παρατεταμένο χειροκρότημα.

Τέλος τα περισσότερα παιδιά κοινώνησαν των αχράντων μυστηρίων, πήραν ευλογία καθώς και αντίδωρο και αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος έστειλε σε όλα τα σχολεία σε παιδιά και δασκάλους γλυκά χειροποίητα και βασιλόπιτα που έφτιαξαν οι κυρίες της ενορίας. Αυτή είναι η ευλογία και ο μισθός όλων μας από την καλή επικοινωνία με τα νιάτα μας και το διδακτικό προσωπικό μας που δεν είναι αυτό που λαθεμένα πολλές φορές παρουσιάζεται.

Ο ποιμήν ο καλός γινώσκει τα πρόβατά του και γινώσκετε από αυτά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.