ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ – Τα θαύματα των Χαιρετισμών δεν σταματούν !!!

Τέσσερα σύγχρονα, μεγάλα θαύματα μας διηγήθηκαν αδελφοί μας την περασμένη εβδομάδα και είχαμε κατά νου, να τα κοινολογήσουμε μέσα στην εβδομάδα στην αγάπη σας !!

Όμως αυτό το εκπληκτικό θαύμα των Χαιρετισμών με έναν από τους αόρατους Ασκητές, που μας διηγήθηκε πριν λίγες μόλις ώρες ο άρτι αφιχθείς εξ Αγίου Όρους αδελφός μας Νώντας – σωστά μαντέψατε, είναι ο κος Νώντας Σκοπετέας, ο συγγραφέας του εξαιρετικά επιτυχημένου βιβλίου “Δάκρυ στο Εγώ” – δεν μας αφήνει περιθώριο καθυστέρησης !!!

Ασφαλώς και θα μπορέσετε να το διαβάσετε σε λίγες εβδομάδες από την χαρισματική του πένα, στον ένατο κατά σειρά τόμο με τις διηγήσεις του από τον Άθωνα, στο προσωπικό του Ιστολόγιο και να το ακούσετε και από τα ευλογημένα ερτζιανά των Εκκλησιαστικών Σταθμών, όπου ακούγεται η εκπομπή του “Εν τω φωτί σου..”, αλλά με την άδεια του το κοινολογούμε στην αγάπη σας !!

Για τους αόρατους ασκητές του Άθωνα και ποιος δεν έχει ακούσει !

Επτά ή δώδεκα κατά άλλους αποτελούν ένα από τα πιο ενδιαφέρονται θέματα συζήτησης που εξάπτουν την φαντασία όλων μας, πολλώ δε μάλλον των Μοναχών που εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος !

“Χρόνια πολλά είχα Νώντα μου, αδελφέ μου, την επιθυμία να αποκτήσω κι εγώ κάποιο προσωπικό βίωμα με τους αόρατους ασκητές του Άθωνα….” έτσι ξεκίνησε την διήγηση του ο καλός Ιερομόναχος Αγιορείτικης Μονής, που έδωσε την ευλογία να καταγραφεί η εμπειρία του, υπό την προυπόθεση να μην κοινολογηθεί το όνομα του ή η Μονή της μετανοίας του.

“Είχαμε ακούσει από τους παλιούς Γεροντάδες διηγήσεις για τους αοράτους ασκητές και δεν στο κρύβω λαχτάραγα κι εγώ να έχω μια προσωπική εμπειρία, να στο πω απλά, να αξιωθώ να συναντήσω έναν από τους αοράτους !”

“Πριν λίγες εβδομάδες ανεβαίνοντας για διακόνημα στο δάσος πάνω από την Μονή μας ξεκίνησα να λέω τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας !”

” Στην αρχή τους απήγγειλα, αλλά όσο πιο απότομη γινόταν η ανηφόρα και η ανάβαση συνέχισα να τους λέω νοερά ! Έξι ή επτά φορές συνεχόμενα θα τους είχα πει, όταν για μία ακόμη φορά, ανέβηκε στο νου μου αυτός ο λογισμός !”

“Αχ Παναγιά μου και να αξιωνόμουν να έβλεπα έναν από τους αόρατους ασκητές σου !”

“Δεν είχα προλάβει να το πω νοερά και ξάφνου σηκώνω τα μάτια μου στα δεξιά μου και τι να δώ !

Σε απόσταση λιγότερη από είκοσι μέτρα ένα Μοναχό, πολύ ηλικιωμένο με τρίχινο…. ναι με τρίχινο ράσο, φανερά φθαρμένο, με ολόλευκα μαλλιά και μακριά γενειάδα ! Σάστισα για λίγα δευτερόλεπτα ! Η καρδιά μου που καιγόταν , μου έλεγε ότι αυτός ήταν ένας από τους αόρατους !”

“Γέροντα, Ευλογείτε !!!!” φώναξα με στεντόρεια φωνή !!

“Χωρίς να απαντήσει, χωρίς καν να γυρίσει και να με κοιτάξει, έβαλε το χέρι του στο στήθος και έσκυψε αργά το κεφάλι του !
Ασυναίσθητα σταμάτησα και έσκυψα κι εγώ το κεφάλι μου σε ένδειξη σεβασμού !

Ε… μέχρι να το σηκώσω είχε εξαφανιστεί !

Κοιτάζω δεξιά, κοιτάζω αριστερά…πουθενά !

Προχωρώ γρήγορα προς το σημείο που τον είδα και πλησιάζοντας στρέφω την ματιά μου στα αριστερά εκεί που προχώραγε το μονοπάτι για να διακρίνω ολοκάθαρα στο βάθος τον Ασκητή να προχωρά με το ραβδί του με αργά βήματα ! Και ζαρκάδι να ήταν Νώντα μου δεν θα μπορούσε σε λίγα δευτερόλεπτα να καλύψει τέτοια απόσταση !

Ε… τότε πια ο λογισμός μου αναπαύτηκε καταλαβαίνοντας ότι ήταν ένας από τους αοράτους ασκητές !!

Και όσο τον έβλεπα να χάνεται στον ορίζοντα δοξολογούσα τον Θεό και ευχαριστούσα την Παναγία Μητέρα Του, που με αξίωσε να συναντήσω έναν από τους αόρατους ασκητές που αιώνες τώρα ζουν στο Περιβόλι Της!

Και στο αναφέρω αυτό αδελφέ μου Νώντα, γιατί μέσα μου κατάλαβα ότι ήταν η Χάρις των Χαιρετισμών της Παναγίας μας που συνέχεια απήγγειλα εκείνη την ημέρα, που με αξίωσε να συναντήσω ιδίοις όμμασι έναν από τους αοράτους και να πειστώ πέρα από κάθε αμφιβολία για την αλήθεια όλων αυτών των διηγήσεων που επί δεκαετίας άκουγα από τους Γεροντάδες μας !!”

Ενεός έμεινε ο αδελφός μας Νώντας, ενεοί και εμείς που αξιωθήκαμε να ακούσουμε από το στόμα του πριν πέντε μόλις ώρες αυτό το νέο θαύμα των Χαιρετισμών της Παναγίας μας !

Όταν μετά από ώρες επέστρεψαν στο Μοναστήρι ένας δόκιμος που γνώριζε ότι ο αδελφός μας Νώντας έχει διαθέσει μέσα από την Συναλληλία ΠΡΟΜΑΧΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ όλα τα χρήματα από την διάθεση του βιβλίου του για την εκτύπωση νέων βιβλαριδίων Χαιρετισμών που ΔΩΡΕΑΝ μοιράζονται πάνω από μία δεκαετία, τον πλησίασε και του είπε

“Ατομικές βόμβες διανέμετε αδελφέ ! Οι Χαιρετισμοί είναι βόμβα ατομική που διαλύει τα έργα και τις μεθοδείες του πονηρού, και η Παναγιά μας λαχταρά να μάθουν όλα τα παιδιά Της την δύναμη των Χαιρετισμών Της ! Ευλογημένοι να είστε !!”

Αυτήν την ευχή του καλού δοκίμου απευθύνουμε και εμείς σε όλες κι όλους εσάς που έχετε παντοιοτρόπως συμβάλλει στην εκτύπωση, διάθεση και διάδοση των Χαιρετισμών !

Ευλογημένοι να είστε όλες κι όλοι εσείς εν τω νυν αιώνι και εν τω μέλλοντι !

Αμήν ! Γένοιτο !

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.