Γράφει ο Γέροντας Αθανάσιος στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE- Nullum crimen , nulla poena , sine lege- Του Αρχιμανδρίτη, Αθανασίου Μισσού- Επιλέγω το λατινικό αυτό ρητό ώστε να ψέξω το αποτρόπαιο έγκλημα που σημειώθηκε στα Γλυκά Νερά με θύμα μια εικοσάχρονη μητέρα που στραγγαλίστηκε μπροστά στα μάτια του ακινητοποιημένου τραγικού συζύγου της και δίπλα στο μωρό της που σφάδαζε στο κλάμα και με τα μάτια της αθώας παιδικής του ψυχής αισθάνθηκε την πτώση, την κτηνωδία και την αποτυχία της ανθρώπινης φύσης, την οποία ο τα πάντα καλώς ποιήσας Θεός μας έπλασε κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσίν του.

Η χώρα μας από χώρα ηρώων και Αγίων κατάντησε Χολυγουντιανό Τέξας με τους ειδεχθείς κακοποιούς να αλωνίζουν άνετα αφού η αστυνομία μας αναλώνεται στα πρόστιμα για τους αντιμασκιστές και σε όσους κινούνται χωρίς μήνυμα στο εωσφορικό 13033.

Ο μεγάλος σοβιετικός ηγέτης Λένιν εξέφρασε πολύ σωστά τέτοια φαινόμενα υποστηρίζοντας ότι το έγκλημα είναι αποτέλεσμα κοινωνικής ακρότητας.
Και ζούμε μάλιστα μια πρωτόγνωρη ακρότητα αφού ο κορονοϊός ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία να διασαλεύσει την ήδη ρευστή κανονικότητά μας.

Ποια οικογένεια, ποιο σχολείο, ποιες κάστες συμμορίτικες και ποια κοινωνία μπορούν να εκτρέφει τέτοια ζωντόβολα που σκοτώνουν για λίγα ευρώ;

Τόσο πολύ έλειψε η ανθρωπιά από τις ψυχές μας ;

Ποιος μπορεί να επουλώσει τις πληγές στις ψυχές των μελών της οικογένειας της αδικοχαμένης κοπέλας που βρήκε μαρτυρικό θάνατο ;

Το ξόφλημα της κοινωνίας μας είναι γεγονός. Δυστυχώς χάσαμε ότι ωραίο είχαμε ως τώρα και η όλη φάση με τον κορονοϊό και τα παρελκόμενά του θα μας εξαχρειώσει έτι περαιτέρω.

Ας αναλογιστούμε έκαστος ημών τις ευθύνες μας και να αναθεωρήσουμε την ζωή και τα διαβήματά μας. Η αποστασία από τον Θεό οδηγεί στην κόλαση και οι συνέπειες είναι ολέθριες.

Προσωπικώς εύχομαι ο Θεός να κατατάξει την ψυχή της αδικοχαμένης μητέρας στην χορεία των μαρτύρων στους δε οικείους της να εκχέει πλουσίαν την Χάρη του προς αναπλήρωση των όσων τους εστέρησε το φρικαλέο έγκλημα το οποίο ρητώς καταδικάζω.

Χριστός Ανέστη !
Ο Χριστός μας να δίνει παρηγοριά σε όλους τους ανθρώπους που πάσχουν και υποφέρουν ψυχικώς και σωματικώς.
Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός

Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.