Την αύξηση των δικαιούχων του κοινωνικού τουρισμού φαίνεται πως μελετά το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ

Την αύξηση των δικαιούχων του προγράμματος του κοινωνικού τουρισμού που θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Αυγούστου 2021 και θα διαρκέσει έως και τις 31 Ιουλίου 2022, μελετά ο ΟΑΕΔ και το υπουργείο Εργασίας στα πλαίσια της ανάπτυξης του εγχώριου τουρισμού.

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η επιδότηση δικαιούχων, που επιλέγονται με μοριοδότηση, και των ωφελουμένων μελών τους, για την πραγματοποίηση διακοπών σε Τουριστικά Καταλύματα της Ελλάδας που έχουν ενταχθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ και την ακτοπλοϊκή μετάβασή τους σε αυτά, εφόσον επιλεγούν νησιωτικοί προορισμοί. Η επιδότηση γίνεται με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού.

Συγκεκριμένα, στο ίδιο μοτίβο με πέρσι θα κινηθεί το πρόγραμμα όπου την τελευταία χρονιά εξέδωσε συνολικά 370.000 voucher τριπλασιάζοντας το σχετικό κονδύλι που έφτασε από τα 10 στα 30 εκατ. ευρώ.

Πέρσι για πρώτη φορά επιδοτήθηκε επιπλέον η έκδοση ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και αυξήθηκε η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων από 5 σε 6 βράδια για τους δικαιούχους.

Να σημειωθεί πως έως τις 31 Ιουλίου 2021 ισχύουν οι περσινοί δικαιούχοι υλοποίησης του προγράμματος οι οποίοι μπορούν να μείνουν σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ.

Να υπενθυμίσομε επίσης ότι για το 2020-2021 η περίοδος υποβολής των αιτήσεων είχε ξεκινήσεις την Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2020 και είχε ημερομηνία λήξης την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020. Την ίδια περίπου περίοδο αναμένονται να ξεκινήσουν οι αιτήσεις για το επόμενο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

Δικαιούχοι

Για να είναι κάποιος δικαιούχος στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ θα πρέπει να τηρεί τις τις προϋποθέσεις συμμετοχής κατά το προηγούμενο έτος, δηλαδή θα πρέπει:

να είναι ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2020 πραγματοποίησαν ως εργαζόμενοι/ες με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου πενήντα (50) ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του eΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας
να είναι ασφαλισμένες που το έτος 2020 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ ως εργαζόμενες πενήντα (50) ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή,
να είναι ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2020 έλαβαν από τον ΟΑΕΔ τουλάχιστον πενήντα (50) ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας,
ασφαλισμένοι/ες που το έτος 2020 συγκέντρωσαν πενήντα (50) ημέρες αθροιστικά από δύο ή και τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις α’ έως γ΄, δηλαδή από ημέρες ασφάλισης στον eΕΦΚΑ με εισφορές υπέρ 4 Εργατικής Εστίας, από ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας και από ημερήσια επιδόματα τακτικής επιδότησης ανεργίας,
να είναι άνεργοι/ες εγγεγραμμένοι/ες στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.
Επιπλέον για να ενταχθεί κάποιος στο μητρώο δικαιούχων ωφελουμένων

δεν πρέπει να έχει λάβει Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού κατά το αμέσως προηγούμενο έτος. Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα
δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο (πχ τουρισμός για όλους).
Αξίζει να σημειωθεί πως πέρσι τέθηκε σε λειτουργία για πρώτη φορά και το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» από το υπουργείο Τουρισμού, το οποίο έχει πάρει παράταση λόγω της πανδημίας και τα vouchers για καταλύματα και τουριστικά γραφεία που έχουν εκδοθεί ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.