Μέσα σε κλίμα πανηγυρικό και έντονα φορτισμένο συγκινησιακά τελέστηκε την Κυριακή 17 Ιουλίου η Ευχαριστιακή Σύναξη προς τιμήν της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης στο ριζοχώρι του Φαγιά Ζακύνθου, κατά την οποία ο μέχρι τούδε Διάκονος Ιωάννης Ρένεσης, γέννημα και θρέμμα του εν λόγω χωριού, χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον προεστώτα της θείας Λειτουργίας Σεβ. Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο Δ΄.

Πλήθος πιστών από όλη τη Ζάκυνθο, όπως και πληθώρα φίλων του χειροτονουμένου ανηφόρισαν στον πανηγυρίζοντα περικαλλέστατο Ναό του Φαγιά, όπου δέσποζε η γλυκεία μορφή της Αγίας, εντός περίτεχνης παλαιάς και χρυσωμένης Καθέδρας και το απότμημα του τιμίου Λειψάνου Της, που φυλάσσεται εδώ πατροπαράδοτο.

Στο μέρος της Χειροτονίας του νέου Πρεσβυτέρου (και Εφημερίου πλέον των μικρών Ενοριών Φαγιά και Δράκα), ομιλώντας ο π. Ιωάννης είπε ότι δεν ποθεί τίποτε περισσότερο από το να αποτελέσει το χαλάκι της εισόδου του Ναού, όπου οι εισερχόμενοι θα αφήνουν τις λάσπες τους!!! Ευχαρίστησε συνάμα τον Πνευματικό Πατέρα και Ποιμενάρχη της Ζακύνθου Σεβ. Μητροπολίτη κ. Διονύσιο Δ΄ για την τιμή να τον εισαγάγει στο ιερό θυσιαστήριο, τον Σεβ. Γέροντα σεπτό Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο για την αγάπη και τις συμβουλές του, τον Γέροντά του Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Ι. Μ. Ζ., Πρωτοπρεσβύτερο του Οικουμενικού Θρόνου Παναγιώτη Καποδίστρια, για την μαθητεία επί ένα πλήρες έτος δίπλα του εν Βανάτω, τους μακαριστούς γονείς του, την συμβία του Ανδριάνα και τα τέκνα του, τα κατά σάρκα αδέλφια του, όλους τους Κληρικούς της Ζακύνθου, όπως και όλους τους συμμέτοχους στη χαρά του.

Λαβών τον λόγο στη συνέχεια ο Σεβ. κ. Διονύσιος Δ΄ απηύθυνε στοργικές πατρικές νουθεσίες στον χειροτονούμενο, επισημαίνοντάς του ότι το μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης, προστάτιδος της Ενορίας που αναλαμβάνει, χρειάζεται να παραδειγματίζει τον ίδιον εν πρώτοις, δεδομένου ότι η ιερατική διακονία αποτελεί μαρτύριο και μαρτυρία Χριστού!

Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποια στιγμή έφθασε στον Ναό ο παρεπιδημών στη Ζάκυνθο Μητροπολίτης του Φαναρίου Σεβ. Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας, ο οποίος παρακάθισε στο κέρασμα που προσφέρθηκε σε όλους στο Αρχονταρίκι του Ναού, ευχηθείς και αυτός τα δέοντα στον νέο Πρεσβύτερο.

Φωτορεπορτάζ: Ιωάννης Πορφύριος Καποδίστριας

Εικόνα14.jpg

Εικόνα29.jpg

Εικόνα36.jpg

Εικόνα46.jpg

Εικόνα47.jpg

Εικόνα56.jpg

Εικόνα65.jpg

Εικόνα66.jpg

Εικόνα74.jpg

Εικόνα75.jpg

Εικόνα78.jpg

Εικόνα85.jpg

Εικόνα90.jpg

Εικόνα98.jpg

Νταλιάρης Γιώργος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.