Έκλεισαν σήμερα 23 Αυγούστου οι εορταστικές και λειτουργικές εκδηλώσεις προς τιμήν του εν Αγίοις ημών Γερασίμου του Νέου Ασκητού Εφόρου και Προστάτου Κεφαλληνίας. Η απόδοση της Εορτής του Αγίου, το γνωστό αντιμήρι (αντί της ημέρας), που συμπίπτει με την Εορτή της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, πανηγυρίσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας κ. Δημήτριος, ο οποίος προεξήρχε και στην Θεία Λειτουργία. Ο Σεβαμιώτατος Ποιμενάρχης μας χειροτόνησε σε Πρεσβύτερο τον Αρχιδιάκονο π. Κωνσταντίνου Τζουβέκα.

Για το χαρμόσυνο γεγονός προσήλθαν στην Θεία Λειτουργία πολλοί ιερείς και οι διάκονοι από την Μητρόπολή μας, αλλά και από άλλες Μητροπόλεις, καθώς και πλήθος κόσμου, για να τιμήσουν με την παρουσία τους και να ενισχύσουν με την προσευχή τους τον π. Κωσταντίνο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε ιερά λιτάνευση του Σκηνώματος του Αγίου από την μεγάλη εκκλησία στα αλώνια που ο ίδιος εδώ και 500 περίπου χρόνια έκτισε με τα χέρια του.

Εκεί εψάλλει δέηση υπέρ εφορίας των καρπών της γης και στη συνέχεια επανατοποθετήθηκε στη Λάρνακα εντός του Καθολικού της Μονής σε στάση κοιμήσεως.
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών


Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.