ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΗ- «Κάνει τον ψάλτη σε αντιεμβολιαστές μοναχούς», αναφέρουν σε επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλαν στον Πρωθυπουργό.

Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό απέστειλαν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος και ο Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, τονίζοντας ότι ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης επισκέφθηκε μοναστήρια, και συνέφαγε με αρνητές μοναχούς παριστάνοντας τον ιεροψάλτη…

Η επιστολή των Μητροπολιτών

Ζάκυνθος, 4 Ιανουαρίου 2022
Προς Τον Εξοχώτατον
Πρωθυπουργόν της Ελλάδος
Κύριον Κυριάκο Μητσοτάκη
Αθήναι

Εξοχώτατε Κύριε Πρωθυπουργέ,

Ευχόμεθα καλή χρονιά και ευλογημένη, γεμάτη υγεία, ειρήνη και προκοπή για την Ελλάδα μας.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, για τη στάση του Βουλευτή Ζακύνθου Διονυσίου Ακτύπη.
Όταν εμείς δίνουμε καθημερινά και με μεγάλο κόστος τη μάχη να πείσουμε για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού, τιμωρώντας και επιβάλλοντας αυστηρές κυρώσεις στους αντιεμβολιαστές ιερείς και μοναχούς, προκειμένου να απαλλαγεί η πατρίδα μας από την πανδημία, ο Βουλευτής Ζακύνθου μεταβαίνει στα μοναστήρια τα οποία εμείς δεν επισκεπτόμεθα, συντρώγοντας με αρνητές μοναχούς και παριστάνοντας τον ιεροψάλτη, προκαλώντας έτσι το δίκαιο αίσθημα της απογοήτευσης, σε όσους δίνουν την άνιση μάχη αυτές τις κρίσιμες ώρες.

Με θερμές ευχές για υγεία και όλα τα καλά του Θεού για την Ελλάδα μας.
+ Ο Δωδώνης Χρυσόστομος
+ Ο Ζακύνθου Διονύσιος

Οι τελευταίες εξελίξεις
Αυτή η εξέλιξη ήρθε μετά την δριμεία επίθεση που εξαπέλυσε η ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον Βουλευτή, με ανακοίνωσή της, στην οποία τόνιζε ότι «επέλεξε την πρώτη Κυριακή του χρόνου, να την περάσει σε δυο μοναστήρια αρνητών του εμβολίου κατά του covid 19, με αντιεμβολιαστές μοναχούς».
Μάλιστα, μεταξύ άλλων, η ΝΕ ανέφερε ότι ο κ. Ακτύπης «στέλνει μήνυμα στήριξης στο αντιεμβολιαστικό κίνημα ανά την επικράτεια ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες της κορύφωσης της πανδημίας!».

Η ανακοίνωση της ΝΕ συνοδευόταν από φωτογραφίες που έχει αναρτήσει ο Βουλευτής στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook από την Ι.Μ. Παναγίας Σπηλιώτισσας στις Ορθονιές και από την Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου Κρημνών.

Ακολούθησε η απάντηση του Βουλευτή στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Ο κ. Ακτύπης σημείωσε ότι η ΝΕ επιδίδεται «σε ένα ακόμα ανερμάτιστο κρεσέντο λαϊκισμού» και ανέφερε ότι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών Πάτερ Αγαπίων, που εικονίζεται στις φωτογραφίες μαζί του είναι εμβολιασμένος και μάλιστα το πιστοποιητικό εμβολιασμού του μπορεί να τεθεί στη διάθεση όποιου το αναζητήσει.

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «O Βουλευτής αγκαλιά με αντιεμβολιαστές μοναχούς»

Η ανακοίνωση συγκεκριμένα της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφέρει: «Ο Βουλευτής Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης, σύμφωνα με δική του ανάρτηση και φωτογραφίες, επέλεξε την πρώτη Κυριακή του χρόνου, να την περάσει σε δυο μοναστήρια αρνητών του εμβολίου κατά του covid 19, με αντιεμβολιαστές μοναχούς. Συνοδευόμενος και από την Αντιπεριφερειάρχη Ζακύνθου κ. Κατερίνα Μωθωναίου. Σε ένα κρεσέντο υποκρισίας με το Ευαγγέλιο στο χέρι και αγκαλιά με τους αρνητές μοναχούς και χωρίς να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα των αποστάσεων, ουσιαστικά στέλνει μήνυμα στήριξης στο αντιεμβολιαστικό κίνημα ανά την επικράτεια ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες της κορύφωσης της πανδημίας!

Τι έχει να δηλώσει άραγε τώρα ο Πρωθυπουργός, για τον «πιστό» βουλευτή του;
Παραμένει ακόμη, ο συγκεκριμένος βουλευτής, στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας; Αυτή είναι η επίσημη γραμμή της Κυβέρνησης, την ώρα που γεμίζουν τα Νοσοκομεία και καθημερινά σπάει το ένα πίσω από το άλλο τα ρεκόρ κρουσμάτων; Ας μην πετάξουμε πάλι την μπάλα στην εξέδρα ότι φταίει ο Πολάκης για τους αντιεμβολιαστές!»

Δ. Ακτύπης σε ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Είστε υποκριτές! Ο ηγούμενος είναι εμβολιασμένος»
Άμεσα ήρθε η απάντηση του Βουλευτή στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Ε. Ο κ, Ακτύπης ανέφερε: «ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Ο ΣΥΡΙΖΑ που εδώ και μήνες κλείνει το μάτι στους ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ τώρα πετάει λάσπη σε μια σπασμωδική προσπάθεια να απεκδυθεί των ευθυνών του.
Μόνο γέλιο μας προκαλούν τα μέλη της Ν.Ε. Σύριζα Ζακύνθου που έρχονται σήμερα, σε ένα ακόμα ανερμάτιστο κρεσέντο λαϊκισμού να μας πουν πως δήθεν στηρίζουμε το αντιεμβολιαστικό κίνημα.
Πρώτα- πρώτα να υπογραμμίσω πως ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου των Κρημνών Πάτερ Αγαπίων, που εικονίζεται στις φωτογραφίες μαζί μου, είναι εμβολιασμένος και μάλιστα το πιστοποιητικό εμβολιασμού του μπορεί να τεθεί στη διάθεση όποιου το αναζητήσει.
Είστε όμως υποκριτές εκεί στο Σύριζα. Διότι όταν η κα Νοτοπούλου και ο κος Αυλωνίτης επισκέφθηκαν τον περασμένο Σεπτέμβρη το ίδιο Μοναστήρι τότε δεν ήταν «αγκαλιά με αντιεμβολιαστές μοναχούς».
Να τονισθεί, μάλιστα, ότι η εν λόγω επίσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία πολλών άλλων πολιτών, τους οποίους οι ίδιοι οι Βουλευτές του Σύριζα είχαν προσκαλέσει και χωρίς, βεβαίως, να τηρείται κανένα μέτρο προστασίας.
Δεν περιμένει, όμως, κανείς κάτι καλύτερο από εσάς. Είστε οι ίδιοι που εδώ και μήνες ψαρεύουν ψηφοφόρους στα νερά τους αντιεμβολιαστικού κινήματος, οι ίδιοι που όπως έχουν δείξει ξεκάθαρα παρακαλούν να αποτύχει η Κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας, ξεχνώντας ότι μια τέτοια αποτυχία θα σήμαινε τρομακτικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, οι ίδιοι που καταστροφολόγουν και προσεύχονται για ακόμα περισσότερα δεινά ελπίζοντας ότι θα ξαναδούν «καρέκλα».
Μην είναι που σήμερα βρίσκεστε πλέον σε ελεύθερη πτώση πολιτικά και οδεύετε ολοταχώς προς το 3% , ποσοστό βεβαίως οικείο σε εσάς και αρμόζον στην πολιτική σας ένδεια, και πρόδηλη ανεπάρκεια, αυτό που σας ωθεί σε αυτή την αμήχανη και ανήθικη επίθεση προς το πρόσωπό μου και το πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχη κυρίας Μοθωναίου;
Και αφού κόπτεστε τόσο πολύ για τις επιπτώσεις του αντιεμβολιαστικού κινήματος, γιατί δεν στηρίξατε τα μέτρα ενίσχυσης των εμβολιασμών; Γιατί διαδηλώνατε κατά τις υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών, ακόμα και των υγειονομικών; Και τέλος, γιατί επιχειρείτε με κάθε τρόπο να σαμποτάρετε όλες τις ειλικρινείς και υπεύθυνες προσπάθειες της Κυβέρνησης να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πανδημία και να αντιμετωπίσει τις συνέπειές της;».

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-4)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.