Ι.Μ. ΜΑΝΗΣ – Θεωρούμε καθήκον μας, όπως παρουσιάσουμε για ιστορικούς λόγους το πρώτο κείμενο, το οποίο γράφτηκε σε επίσημο εκκλησιαστικό περιοδικό για τον όσιο Αθανάσιο του Αμαρουσίου και της Ροδόπολης (τον Χαμακιώτη).

Ως είναι γνωστόν, πρόσφατα κατατάχθηκε στο Αγιολόγιο της Εκκλησίας από την Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία της ΑΘΠ του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου κατά την συνεδρία της 16ης Νοεμβρίου ε.ε., κατόπιν των συντονισμένων και εκκλησιαστικών ενεργειών του Σεβ. Μητροπολίτου Κηφισίας, Αμαρουσίου, Ωρωπού και Μαραθώνος κ. Κυρίλλου. Προσέτι, ως ορίστηκε, η μνήμη του νέου Αγίου θα τελείται την 17η Αυγούστου, η δε ανακομιδή των ιερών λειψάνων του στις 23 Οκτωβρίου.

Το κείμενο για το οποίο κάμνουμε λόγο γράφτηκε στο περιοδικό «Εφημέριος», αρ. 1-2, τον Ιανουάριο του έτους 1986. Φέρει ως τίτλο: «Ο πατήρ Αθανάσιος της Νερατζιώτισσας» και υπογραφή: Χρ. Αθηναίος. Ο Χρ. Αθηναίος είναι η ταπεινότητά μου. Αργότερα το έτος 1997 σπουδαίο βιβλίο για τον όσιο έγραψε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.