Ευχαριστώ Σοι κατά πολλά, ω γλυκύτατε Ιησού, Λυτρωτά μου φιλανθρωπότατε, και ιατρέ πολυέλεέ του ανθρωπίνου Γένους, διατί με το πολυτίμιτον Βάλσαμον του ζωοποιού σου Αίματος ιάτρευσες ταίς πληγαίς της Ψυχής μου, και με εκαθάρισες από την λέπραν των αμαρτιών μου.

Γνωρίζω την θείαν Σου Ευσπλαχνίαν, με την οποίαν ανέμεινες να έλθω εις μετάνοιαν, εγώ ο τρισάθλιος αμαρτωλός, εις καιρόν οπού τόσοι άλλοι δοκιμάζουν τώρα την οργήν της δικαιοσύνης Σου εις τον Άδην.

Δέξαι, λοιπόν, σε παρακαλώ, Κύριέ μου, διά πρεσβειών της αειπαρθένου Σου Μητρός, και Θεοτόκου Μαρίας, και πάντων Σου των Αγίων ταύτην μου την Εξομολόγησιν και αν εστάθη ελλειπής, ή ατελής εις κανένα της περιστατικόν, ας αναπληρώση εις τούτο η θεία Ευσπλαχνία Σου και φιλανθρωπία, διά μέσου της οποίας κάμε, σε παρακαλώ να είμαι τελείως συγχωρημένος, να διορθώσω τα ήθη μου, κάμνωντας καρπούς αξίους της μετανοίας, και τοιουτοτρόπως μένωντας στερεός εις το καλόν εις την παρούσαν ζωήν με την θείαν Σου χάριν, να αξιωθώ εις την άλλην να απολαύσω την Ουράνιον δόξαν Σου.

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης 

Rousou Mina
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (1)
 1. Κώστας Αθανασίου 1 χρόνο πριν

  Θα μπορούσαμε να την μεταφράσουμε ως εξής: « Σέ ευχαριστώ για όλα γλυκύτατέ μου Κύριε Ιησού Χριστέ, και για αυτήν την Αγία Εξομολόγηση με την οποία με καθάρισες από τις αμαρτίες μου και δια της οποίας θα μπορέσω να αξιωθώ της μετοχής στο Πανάγιο Σώμα Σου και το Τίμιο Αίμα, με τα οποία καθάρισες όλη την ανθρώπινη φύση μας!
  Διά πρεσβειών της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και πάντων των αγίων, σε παρακαλώ να με στερεώσεις και εμένα τον μικρό στο καλό και να με καταστήσεις χρήσιμο για τον εαυτό μου και τους άλλους, πραγματοποιώντας πολλούς και καλούς καρπούς αντάξιους της μετανοίας!
  Επειδή εσύ είσαι ό,τι πιό αγαπητό, ευχάριστο και ωραίο μπορεί κανείς να επιθυμήσει σε αυτή την ζωή και σε Εσένα ανήκει κάθε Δόξα Τώ Πατρί και Τώ Υιώ και Τώ Αγίω Πνεύματι, πάντοτε, νυν και στους απέραντους αιώνες…”
  Σας ευχαριστώ πολύ!!

  ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.