ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΧΡΙΔΟΣ – Με την δέουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε η εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Πρέτσιστα, παρουσία του σεπτού Αγιορείτη Γέροντα Αντύπα, ο οποίος προσεκλήθη από την μοναχική αδελφότητα με την γερόντισσα Χαριτίνη μοναχή και με την ευλογία του Γέροντά Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου.

Όπως αναφέρει το fosfanariou.gr, την Κυριακή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Γέροντας Αντύπας στον λαό που είχε προσέλθει στην Ιερά Μονή Πρέτσιστα πρόσφερε την αγάπη του, με μία υπέροχη νουθετική και κατανυκτική ομιλία για το σκοπό και την ουσία της ζωής μας στην γη.

Ως σφράγισμα της αγάπης και του σεβασμού του προς τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο και Γέροντά κ. Παρθένιο, ο Αρχιμανδρίτης Αντύπας του έφερε ως δώρο τίμια λείψανα από δέκα Αγίους του Θεού: των Αγίων Μαρτύρων Σαμώνος, Γκουρίου και Αβίβ, του Αγίου Αλεξάνδρου Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, του Αγίου Μάρτυρα Ιουστίνου του Φιλοσόφου, της Αγίας Παρασκευής (της Ρωμαίας), της Αγία Βαρβάρας, της Αγίας Ναταλίας, τη Αγίας Χριστίνας και του Αγίου Λαύρου.

Το βράδυ, στην ίδια τη εορτή, υποκινούμενος από την υιική του αγάπη προς τη Θεομήτορα, ο Γέροντας Αντύπας εόρτασε την Αιτία της χαράς μας με τον αγαπημένο Γέροντά, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Αντανίας κ. Παρθένιο, με τη μοναχική οικογένεια, καθώς και με το πλήθος των πιστών ενωμένοι σε ένα πνεύμα και σε μια αγάπη στην κατανυκτική αγρυπνία στο περίφημο Μοναστήρι της κοντά στο Κίτσεβο.

Η ίδια η αγρυπνία ήταν μια πραγματικά μυστική επίσκεψη της Βασίλισσας των Αγγέλων, η οποία με τη μητρική της αγάπη έμπαινε στον μυστικό ναό της καρδιάς του καθενός που την έχει ανοίξει για την πίστη. Και υπέροχος λογικός διάκοσμος όλης εκείνης της πνευματικής λαμπρότητας ήταν τα πανέμορφα λόγια για την Βασίλισσας Μητέρα των αγαπημένων της τέκνων, του Αγίου Αντανίας κ. Παρθενίου και του Πανοσιολογιώτατου Γέροντα κ. Αντύπα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.