Ο νέος νόμος που θα εφαρμοστεί από την 1η Ιουλίου στη Βικτώρια της Αυστραλία υποχρεώνει τους ιδιοκτήτες ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων να μετρούν τα διανυθέντα χιλιόμετρα μόνοι τους και κατόπιν να τα καταγράφουν σε μια ειδική online πλατφόρμα του υπουργείου Μεταφορών.

Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των καθαρών οχημάτων θα πρέπει έως τα μέσα Ιουλίου να έχουν αποστείλει και φωτογραφία από το κοντέρ του οχήματός του στο οποίο αναγράφονται τα διανυθέντα χιλιόμετρα ώστε να μπορούν να επιβεβαιωθεί πόσα χιλιόμετρα έχει διανύσει κάποιο όχημα μετά από 3 μήνες ή ένα χρόνο.

Η Πολιτεία δίνει το περιθώριο στους ιδιοκτήτες να συμπληρώνουν τα διανυθέντα χιλιόμετρα των οχημάτων τους ανά μήνα, τρίμηνο ή έτος ώστε το σύστημα να μπορεί αυτόματα να υπολογίζει το ύψος του φόρου ή καλύτερα των Τελών Κυκλοφορίας και να τους αποστέλλει το τίμημα καταβολής.

Όποιος δεν ενημερώνει το σύστημα με την απόσταση που διήνυσε εντός των χρονικών ορίων που έχει ορίσει ο νέος νόμος τότε ο ιδιοκτήτης του οχήματος είναι πολύ πιθανό να χάσει την άδεια κυκλοφορίας του.

Άλλωστε υπάρχει πρόβλεψη στο νόμο οι κάτοχοι των ηλεκτρικών και Plug-in υβριδικών αυτοκινήτων να διατηρούν τα διανυθέντα χιλιόμετρα του οχήματος τους για την προηγούμενη 5ετία!

Πάντως η Πολιτεία της Βικτώρια επιδοτεί με 1.900 ευρώ την επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού αυτοκινήτου και επιπλέον παρέχει και δωρεάν θέσεις στάθμευσης στους κατόχους τους αλλά όπως φαίνεται αποτελεί και την πρώτη Πολιτεία στον κόσμο που επιβάλλει ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας…

Οι χρεώσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά και για όσα κινούνται με υδρογόνο είναι 0,016 ευρώ (2,5 σεντς) για κάθε χιλιόμετρο και 0,013 ευρώ (2 σεντς) το χιλιόμετρο για τα plug-in υβριδικά μοντέλα.

Για παράδειγμα αν κάποιος ιδιοκτήτης ηλεκτρικού αυτοκινήτου διανύει 10.000 χιλιόμετρα ετησίως τότε τα Τέλη Κυκλοφορίας που θα πρέπει να καταβάλει ανέρχονται σε 160 ευρώ. Αν πάλι διανύει 20.000 χιλιόμετρα τότε το κόστος των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας ανέρχονται σε 320 ευρώ!

Αντίστοιχα οι ιδιοκτήτες plug-in υβριδικών μοντέλων αν διανύουν 10.000 χιλιόμετρα το χρόνο θα πληρώσουν ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας 130 ευρώ ενώ αν τα διανυθέντα χιλιόμετρα αγγίξουν τις 20.000 χλμ. τότε τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας ανεβαίνουν στα 260 ευρώ!

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.