ΕΦΚΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΙΟΥΛΙΟΥ : Ο υπουργός Εργασίας και ο διοικητής του ΕΦΚΑ Χρήστος Χάλαρης προχώρησαν στην παράθεση στοιχείων που δείχνουν ότι η πορεία των εσόδων του ενιαίου φορέα ανακόπηκε λόγω της πανδημίας, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει στο 5μηνο μείωση της τάξης του 7,3%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε σε «16.000 ακαταχώριστες και κρυμμένες στα συρτάρια συντάξεις που τις έκρυβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», και έκανε γνωστό ότι ήδη, πιλοτικά, εντός του Ιουνίου εκδόθηκαν 578 νέες συντάξεις, ψηφιακά.

Στα οικονομικά των Ταμείων αναφέρθηκε η τέως υπουργός Εργασίας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Εφη Αχτσιόγλου. Οπως είπε, μέσα σε πέντε μήνες ο ΕΦΚΑ εμφανίζει έλλειμμα της τάξης των 600 εκατομμυρίων ευρώ και ακόμη δεν έχουμε δει τη συνέχεια, με την ανεργία, τις μειώσεις μισθών και την ελαστικοποίηση της εργασίας.

Παράλληλα, παρουσίασε στοιχεία του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής που δείχνουν μεγάλη αύξηση των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης κατά το πρώτο 9μηνο διακυβέρνησης της Ν.Δ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την τροποποίηση του προγράμματος προπληρωμής των συντάξεων του μηνός Ιουλίου 2020 για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα τραπεζικά καταστήματα και στα ΑΤΜ, ως εξής:

Οι συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ), θα καταβληθούν:

Στις 22 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.

Στις 24 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.

Οι συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ), θα καταβληθούν στις 26 Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή.

Οι συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ θα καταβληθούν στις 29 Ιουνίου 2020, ημέρα Δευτέρα.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.