Μεγάλη είναι η αύξηση φέτος στον αριθμό των εισακτέων του Στρατού Ξηράς, της Αεροπορίας καθώς και στο Πολεμικό Ναυτικό. Συγκεκριμένα με τις πανελλαδικές εξετάσεις 2021αναμένεται να εισαχθούν στις Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων 1.335 εισακτέοι ενώ το 2020 έφτασαν μόλις τους 819.

Να σημειωθεί πως η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές είναι σε εξέλιξη και λήγει την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 και ώρα 24:00.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021 – 2022 οι υποψήφιοι πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζουν, πέραν της βαθμολογίας του στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά τους ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας

Προσοχή: Διευκρινίζεται ότι οι αλλαγές στις προκαταρκτικές εξετάσεις θα ισχύσουν από την επόμενη χρονιά. Οι υποψήφιοι για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε προκαταρκτικές εξετάσεις, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου).

Αστυνομικές Σχολές: Μειώνεται ο αριθμός των εισακτέων
Μεγάλη μείωση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά παρουσιάζει ο αριθμός των υποψηφίων που θα δεχθεί η Ελληνική Αστυνομία, στις Σχολές Αστυφυλάκων και Αξιωματικών.

Ο αριθμός των ιδιωτών υποψηφίων, το ακαδημαϊκό έτος 2021 – 2022, που θα εισαχθούν στη Σχολή Αστυφυλάκων καθορίζεται σε τριακόσιους δέκα (310) και εκείνων που θα εισαχθούν στη Σχολή Αξιωματικών σε σαράντα (40).

Αντίθετα, κατά το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, ύστερα από τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2019-2020, εισήχθησαν επτακόσιοι τριάντα (730) και εκατόν δεκαεπτά (117) υποψήφιοι, αντιστοίχως.

Ανατροπή στις ημερομηνίες των προκαταρκτικών εξετάσεων για την εισαγωγή στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές προκαλεί τελικά η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η μεγάλη ανατροπή που από τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις του 2022, αλλά θα ισχύσει από το φέτος, είναι ότι οι τελειόφοιτοι της Γ’ Λυκείου το 2020 θα πρέπει να δώσουν τις προκαταρκτικές εξετάσεις φέτος το φθινόπωρο, αντί για το καλοκαίρι του 2022.

Πρακτικά με την αλλαγή αυτή επηρεάζονται οι σημερινοί μαθητές της Β’ Λυκείου, οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν άμεσα για το αν θέλουν να εισαχθούν σε μία από τις παραπάνω σχολές το 2022

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.