Νεκρός ο δράστης, συνελήφθη ο συνεργός

Δύο ένοπλοι σκότωσαν σήμερα δώδεκα ανθρώπους, μεταξύ των οποίων τρεις αστυνομικούς, σε επίθεση που πραγματοποίησαν σε μια εκκλησία χριστιανών κοπτών στο νότιο Κάιρο, σύμφωνα με νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, ιατρικές πηγές και πηγές της ασφάλειας.

Ο ένας από τους δύο δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε από τα πυρά των αστυνομικών, σύμφωνα με τις πηγές αυτές και τις πληροφορίες που μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA. Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε παράλληλα ότι ο δεύτερος δράστης συνελήφθη.

Οι δύο εξτρεμιστές άνοιξαν πυρ στην είσοδο μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην Μαρ Μίνα στην περιοχή Χελουάν, την οποία φρουρούσαν αστυνομικοί ενόψει των Χριστουγέννων, τα οποία εορτάζονται από την Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι χριστιανοί της Αιγύπτου, οι κόπτες, έχουν αποτελέσει φέτος στόχο πολλών επιθέσεων, για τις περισσότερες από τις οποίες την ευθύνη έχει αναλάβει το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με τον νέο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Αιγύπτου, δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του ενός δράστη, και πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο γυναίκες, η κατάσταση των οποίων κρίνεται σοβαρή.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης που σκοτώθηκε ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και ότι πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλες δύο βόμβες κοντά στην εκκλησία.

Αμέσως μετά το περιστατικό ακούστηκαν σειρήνες στο κέντρο του Καΐρου.

Η αιγυπτιακή αστυνομία έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τις εκκλησίες ενόψει του εορτασμού των Χριστουγέννων από τους κόπτες στις 7 Ιανουαρίου. Για προληπτικούς λόγους η αστυνομία έχει αναπτύξει δυνάμεις της έξω από χριστιανικούς τόπους λατρείας και έχει τοποθετήσει ανιχνευτές μετάλλων σε ορισμένες από τις μεγαλύτερες εκκλησίες.

Τρομοκρατική επίθεση σε Εκκλησία Χριστιανών στην Αίγυπτο-δώδεκα νεκροί Τρομοκρατική επίθεση σε Εκκλησία Χριστιανών στην Αίγυπτο-δώδεκα νεκροί Τρομοκρατική επίθεση σε Εκκλησία Χριστιανών στην Αίγυπτο-δώδεκα νεκροί

 

από ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-2)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.