Πρωην Εφημέριος της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Κυρίου Βουλισμένης

Εκοιμήθη πριν μερικές ώρες ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φουσκης, πρωην Εφημέριος της Ενορίας Μεταμορφώσεως του Κυρίου Βουλισμένης, απεχώρησε πλήρης ημερών από τα επίγεια, πορευόμενος προς το ουράνιο Θυσιαστήριο, ένθα ήχος καθαρός εορταζόντων. Η Εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί σήμερα Παρασκευή στις 3.00 μ.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεγάλης Παναγίας.

Ο μακαριστός π. Ιωάννης υπηρέτησε τον αμπελώνα του Κυρίου με ζήλο και ταπείνωση. Διακρινόταν για την απλότητα, την πίστη, την ευσέβεια, την εργατικότητά του και την αγάπη του προς την αγία μας Εκκλησία.

Ποίμανε με αίσθημα ευθύνης και αυταπάρνηση το λαό του Θεού. Υπήρξε ευγενής και άνθρωπος της σιωπής.

Όχι γιατί δεν είχε τι να πει, αλλά γιατί επιθυμούσε να μιλά με περίσκεψη. Ήταν άκακος και αμνησίκακος.

Η εκδίκηση, ούτε ως λέξη δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο της καρδιάς του.

Υπήρξε ακούραστος λειτουργός και φίλος των αγίων. Όλους αυτούς θα τους συναντήσει τώρα πρεσβευτές μπροστά στο θρόνο του Θεού. Μια καρδιά πλημμυρισμένη από αγνά συναισθήματα, βιώματα χριστιανικά και θείες εμπειρίες.

Προπάντων, μια καρδιά γεμάτη με τη Χάρη του Θεού, που «τά ἀσθενῆ θεραπεύει καί τά ἐλλείποντα ἀναπληροῖ».

Ο Θεός να χαρίσει την Βασιλεία Του στον εκλεκτό Λειτουργό Του και την εξ Ύψους παρηγορία στους οικείους του. Αιώνια η μνήμη αυτού.

κείμενο Angelos Asim

Εκοιμήθη πριν μερικές ώρες ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φουσκης Εκοιμήθη πριν μερικές ώρες ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φουσκης Εκοιμήθη πριν μερικές ώρες ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φουσκης Εκοιμήθη πριν μερικές ώρες ο Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Φουσκης

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.