Την πληροφορία μεταδίδουν διεθνή μέσα όπως το Associated Press

Μία Ελληνοορθόδοξη Εκκλησία κατασκευάζεται δίπλα στην πλατεία μνημείο του Παγκόσμιου Εμπορικού Κέντρου. Θα λάμπει τη νύχτα, σαν φάρος από μάρμαρο και αναμένεται να είναι έτοιμη κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο. Θα σηματοδοτήσει επίσης ένα ακόμη βήμα στη μακρά ανοικοδόμηση στο Σημείο Μηδέν της Νέας Υόρκης.

Τα παραπάνω επεσήμανε η δημοσιογράφος Κάρεν Μαθιους (Karen Matthews) του «Associated Press» σχετικά με τον ιερό νεό του Αγίου Νικολάου (St. Nicholas National Shrine), που έχει σχεδιαστεί από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Σαντιάγο Καλατράβα (Santiago Calatrava). Ο νεός, ως γνωστό, βρίσκεται στη θέση της μικρής ομώνυμης εκκλησίας, που καταστράφηκε κατά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ο νέος ναός θα δώσει στους Ελληνοοθόδοξους πιστούς ένα μέρος λατρίεας ενώ επίσης οι προσερχόμενοι, οποιασδήποτε πίστης μπορούν να αναλογίζονται τις ζωές που χάθηκαν κατά το τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

«Είναι τόσο σημαντική εκκλησία λόγω του τι συνέβη εδώ πέρα», δήλωσε στο «ΑΡ», ο εκτελεστικός διευθυντής της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Τζέρι Δημητρίου. Η Αρχιεπισκοπή, σημειώνεται στο άρθρο, επιβλέπει 540 ενορίες και σχεδόν 1,5 εκατ. πιστούς ανά τις ΗΠΑ.

Οπως ανέφερε ο κ. Δημητρίου, άνθρωποι μπορεί να θέλουν να σταματήσουν να προσευχηθούν αφού έχουν επισκεφτεί το Μνημείο και του Μουσείο της 11ης Σεπτεμβρίου, που είναι λίγα μέτρα μακριά. «Θα τους δώσουμε ένα μέρος να έρθουν να καθίσουν, να καθίσουν εντός της εκκλησίας», επεσήμανε.

Το εκτιμώμενο κόστος κατά το «ΑΡ» είναι 50 εκατ. δολάρια.Χτίζεται Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη Χτίζεται Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη Χτίζεται Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη Χτίζεται Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη Χτίζεται Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη Χτίζεται Ναός του Αγίου Νικολάου στο σημείο της τρομοκρατικής επίθεσης στη Νέα Υόρκη

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Δημήτρης Αναστασιάδης

Συγγνώμη, αυτό το πράγμα τώρα είναι Ναός;;; Έλεος!!!