Το πολύ πρόσφατο περιστατικό εναντίον Κοπτών Χριστιανών δεν ήταν μια απλή τρομοκρατική ενέργεια ούτε αυτοί οι άνθρωποι ήταν απλώς θύματα της μισαλλοδοξίας και του φανατισμού. ΟΧΙ!

Ήταν, με όλη την σημασία της λέξεως, ΜΑΡΤΥΡΕΣ, καθώς επέλεξαν συνειδητά να ομολογήσουν και να μαρτυρήσουν Ιησούν Χριστόν, αντί να αρνηθούν την πίστη τους και να “κερδίσουν” ως αντάλλαγμα τη ζωή τους.

Ένα εντυπωσιακό επίσης στοιχείο που αξίζει να τονιστεί είναι ότι στο συγκεκριμένο σημείο της ερήμου, κατά κοινή ομολογία, δεν υπάρχει ποτέ διαθέσιμο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας. Οι ελάχιστοι διασωθέντες διηγούνται ότι αμέσως μετά την αναχώρηση των τρομοκρατών συγκεντρώθηκαν και προσευχήθηκαν ζητώντας από τον Θεό να λειτουργήσουν τα κινητά τους τηλέφωνα, ώστε να ειδοποιήσουν σχετικά με αυτό το οδυνηρό γεγονός, πράγμα που έγινε.

Η ιστορία, σύμφωνα με τους διασωθέντες, έχει ως εξής:
Οι τρομοκράτες, που έφεραν στρατιωτικό εξοπλισμό, αφού κατέβηκαν από τα οχήματα που επέβαιναν, σταμάτησαν τους Κόπτες προσκυνητές, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ήταν γυναικόπαιδα και επέβαιναν σε ένα λεωφορείο και ένα βαν. Τους Κόπτες προσκυνητές ακολουθούσαν δύο αγροτικά οχήματα που μετέφεραν Χριστιανούς εργάτες για το μοναστήρι, απλούς ανθρώπους που άφησαν το σπίτι τους, την οικογένειά τους για ένα φτωχό αλλά ευλογημένο μεροκάματο.

Οι τζιχαντιστές σταμάτησαν όλα τα προαναφερθέντα οχήματα και τους ρώτησαν αν είναι Χριστιανοί. Όταν έλαβαν από όλους τους ερωτηθέντες μια υπερήφανη καταφατική απάντηση για την πίστη τους στον Ιησού Χριστό, οι τρομοκράτες αρχικά μοίρασαν σε όλους τους Χριστιανούς πιστούς ένα δεκαεξασέλιδο τευχίδιο με χωρία από το Κοράνι και πληροφορίες για τη νηστεία του Ραμαζανιού, και στη συνέχεια τους ζήτησαν να αρνηθούν την πίστη τους.

Τότε οι άντρες του ISIS θα ακούσουν με τα αυτιά τους και θα δουν με τα μάτια τους το αυτονόητο και αναμενόμενο, τους Κόπτες να απαντούν:

Εμείς γεννηθήκαμε Χριστιανοί, ζήσαμε ως Χριστιανοί και θα πεθάνουμε Χριστιανοί.

Μετά απ’ αυτό, όλοι οι Χριστιανοί πιστοί θα δεχθούν επιτόπου τα απάνθρωπα και γεμάτα μίσος πυρά των τζιχαντιστών. Οι τελευταίοι, αφού ολοκληρώσουν με “επιτυχία” το ανόσιο έργο τους, θα επιβιβαστούν στα οχήματά τους, για να χαθούν και πάλι μέσα στην έρημο. Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν, το ένα από τα αυτοκίνητά τους θα ακινητοποιηθεί στην άμμο. Τότε θα το πυρπολήσουν αμέσως, για να εξαφανίσουν κάθε ίχνος τους, και θα “δανειστούν” ένα από τα αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν οι νέοι απολογητές και μάρτυρες, για να εγκαταλείψουν τον τόπο του εγκλήματος ή, καλύτερα, τον τόπο του μαρτυρίου.

κόπτες χριστιανοί τρομοκρατική επίθεση λεωφορείο

Κατόπιν όλων αυτών, θα ήταν τελείως αντιχριστιανικό και αντορθόδοξο να ρωτήσουμε γιατί τα επιτρέπει αυτά ο Θεός. Έχω την πεποίθηση ότι εκείνο που θα δουν οι καρδιακοί οφθαλμοί κάθε προσώπου που είναι γεμάτο από τη Χάρη του Τριαδικού Θεού είναι τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό να εξακολουθεί να κρούει τη θύρα μπροστά από τις καρδιές των προαναφερθέντων δολοφόνων λέγοντας «Ἰδοὺ ἕστηκα ἐπὶ τὴν θύραν καὶ κρούω», καθώς και να χαρίζει τη γαλήνη στις καρδιές των επίσης προαναφερθέντων μαρτύρων όπως θα τους υποδέχεται στην αγκαλιά Του.

κόπτες χριστιανοί τρομοκρατική επίθεση

Οι Κόπτες Χριστιανοί της Αιγύπτου, όχι μόνο θα παραμείνουν σταθεροί στην αγάπη τους για την πίστη τους και την πατρίδα, αλλά επίσης, όπως παρέλαβαν αυτή την αγάπη με πολύ αίμα από τους πατέρες τους, έτσι θα τη διαφυλάξουν και θα την παραδώσουν ακέραιη και στα παιδιά και τους απογόνους τους.

κόπτες χριστιανοί τρομοκρατική επίθεση

Όσα συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην έρημο της Αιγύπτου δεν ήταν παρά άλλη μία αποτυχημένη προσπάθεια του σκότους έναντι του ΦΩΤΟΣ, άλλη μία χαμένη μάχη του κακού έναντι του καλού!

Του πατρός Ειρηναίου Φυτίλη, ιερομονάχου της Κοπτικής Εκκλησίας

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.