Και το όνομα αυτού: Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς. Τον Καθηγητή Πανεπιστημίου και κληρικό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών επέλεξε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να στηρίξει ως διάδοχο του μακαριστού Μητροπολίτη Περιστερίου κυρού Κλήμεντος.

Πρόκειται για μια εισήγηση που είχε κάνει εδώ και καιρό ο ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, “παλιά καραβάνα” στα εκκλησιαστικά, κ. Βλάσιος Φειδάς.

Πολλοί Μητροπολίτες πλέον επιβεβαιώνουν το νέο που σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του αποκάλυψε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, στο περιθώριο των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Ιεραρχίας στη Μονή Πεντέλης.

Ο Αρχιεπίσκοπος κατέληξε στον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών – και κληρικό αλλά και Ιεροκήρυκα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών από το 2010 – ως την καλύτερη επιλογή μετά την απόρριψη της έγκρισης από το Οικουμενικό Πατριαρχείο να μετατεθεί από τις Ν. Χώρες κάποιος ιεράρχης.

Ο Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Παπαθωμάς θα μπει στο τριπρόσωπο, όπως όλα δείχνουν, με την επιλογή του Μητροπολίτη Καισαριανής, Αρχιμανδρίτη Καλλίνικο Νικολάου.

Νίκος Κολοκυθάς

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.