ΜΕΤΕΩΡΑ: Το κατηχητικό της ενορίας Πύλης Τρικάλων στα Μετέωρα - Ένα Ταξίδι Πίστης και Πνευματικότητας. Το κατηχητικό της ενορίας Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων επισκέφθηκε τα Μετέωρα εχθές 20 Απριλίου 2024 σε μία μονοήμερη εκδρομή με ποιμένα και οδηγό τον πατέρα Δημήτριο Κατσαρό, προϊστάμενο της ενορίας.

Η εξόρμηση με το κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Πύλης στα Μετέωρα αποδείχθηκε μια αξέχαστη εμπειρία, γεμάτη πίστη και πολιτισμό.

Τα παιδιά ξεκίνησαν την επίσκεψή τους από την Ιερά Μονή Βαρλαάμ, όπου τους υποδέχθηκαν με μεγάλη ευγένεια και αγάπη οι πατέρες της Μονής. Η ξενάγησή τους μας έκανε να αισθανθούμε θαυμάσια στον πνευματικό κόσμο των Μετεώρων, ενώ ταυτόχρονα μας εξήγησαν την ιστορία και τη σημασία αυτών των μοναστηριών.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν και πάλι με τον π Δημήτριο και τα υπόλοιπα μοναστήρια, ενώ η περιήγηση αυτή έδωσε μια μοναδική ευκαιρία να εκτιμήσουν τον πολιτισμό και την Ορθόδοξη πίστη που έχουν σφραγίσει την περιοχή.

Το ταξίδι των κατηχητόπουλων ολοκληρώθηκε με μια επίσκεψη στην πόλη της Καλαμπάκας και στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας, όπου και πάλι εντυπωσιάστηκαν από τη φιλοξενία και την αγάπη που έλαβαν από τις αδελφές της Μονής.

Μετέωρα

Μετέωρα 2024

Μετέωρα ανάβαση

Μετέωρα μοναστήρια

Μετέωρα μοναστήρια 2024

Μετέωρα επίσκεψη

Μετέωρα επίσκεψη 2024

Κατηχητικό Σχολείο ενορίας Πύλης Τρικάλων στα Μετέωρα

Κατηχητικό ενορίας Πύλης στα Μετέωρα

Κατηχητικό της ενορίας Πύλης στα Μετέωρα

Το κατηχητικό της ενορίας Πύλης στα Μετέωρα

Ο π Δημήτριος Κατσαρός θέλει προσωπικά να ευχαριστήσει τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε πνευματικές και εκπαιδευτικές εκδρομές, καθώς και τις κυρίες Κατηχήτριες που με τον καλύτερο τρόπο δίνουν τη γνώση και την εμπειρία τους στα παιδιά μας.

Τα Μετέωρα, με τους βράχους τους που φαίνεται να αιωρούνται στον ουρανό, προσφέρουν μια μοναδική αίσθηση ενότητας με το θείο. Είναι ένας τόπος που αναδεικνύει την ομορφιά της πίστης και την πλούσια πνευματική κληρονομιά της περιοχής.

Μας γράφει χαρακτηριστικά ο π Δημήτριος:

«Σήμερα μαζί με το κατηχητικό Σχολείο της Ενορίας μας του Αγίου Νικολάου Πύλης, επισκεφτήκαμε τα ΜΕΤΕΩΡΑ. ξεναγηθήκαμε στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ με πολύ ευγένεια και αγάπη από πατέρες της Μονής κατόπιν είδαμε τα υπόλοιπα μοναστήρια και καταλήξαμε μετά από το φαγητό μας στην πόλη της Καλαμπάκας στην Ιερά Μονή Αγίας Θεοδώρας όπου και εκεί τύχαμε φιλοξενίας και αγάπης πολλής από τις Αδελφές της Μονής.

Προσωπικά Ευχαριστώ τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους αλλά και τις κυρίες Κατηχήτριες Νόνη Βασιλείου, Χαρά Μπαμπαλιάρη, Χριστίνα Νικολάου Δήμητρα Μαγκούτη, Σταυρούλα Τσέργα που Δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και επιτελούν Θεάρεστο Έργο!».

Διαβάστε και δείτε εικόνες από την μαγευτική ενορία του Αγίου Νικολάου Πύλης Τρικάλων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.