ΜΝΗΜΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ: Τρισάγιο τελέσθηκε στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά. Με λαμπρή εκδήλωση εορτάστηκαν τα προεπαναστατικά γεγονότα στις 16 προς 17 Μαρτίου 1821, που σηματοδότησαν τον ξεσηκωμό του έθνους, στην Χελωνοσπηλιά Λυκούριας.

Το πρωί της Δ Κυριακής Νηστειών τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λυκούριας και αμέσως μετά μετέβησαν όλοι στο μνημείο της Ελευθερίας στη Χελωνοσπηλιά όπου τελέσθηκε Τρισάγιο.

Στην συνέχεια οι μαθητές της Λυκούριας απήγγειλαν ποιήματα και ακολούθησε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του συλλόγου Λυκουριωτών Κ. Σωκράτη Μούσιο.

Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν τα χορευτικά της Λυκούριας και τα χορευτικά από τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας.

Παρευρέθηκαν: Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος,o βοηθός Δημάρχου κ. Σωτήρης Δουκλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ασημάκης Μιχαλόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κλειτορίας και Δημοτική σύμβουλος κα Βασιλική Παπουτσή, ο υποδιοικητής του αστυνομικού τμήματος Κλειτορίας κ. Βασίλειος Μαγκλάρας, ο πρόεδρος της Τ.Ο.Ν έας Δημοκρατίας Καλαβρύτων, κ. Νικόλαος Τσάμης, εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων, ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Λυκούριας, κ. Σβίγγος Αθανάσιος, ο πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος κ. Χαρίλαος Ερμείδης και πολλοί άλλοι.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, που έγραψε το νέο δημοτικό τραγούδι για την Χελωνοσπηλιά και χόρεψε για πρώτη φορά επίσημα το χορευτικό της Λυκούριας.

Παραβρέθηκε επίσης ο απόγονος του Αγωνιστή Χονδρογιάννη που τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Παπαδόπουλο.

Διαβάστε όλα τα νέα των Ιερών Μητροπόλεων από την ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.