Μητρόπολη Κορίνθου

Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων της Πίστεως, Αγάπης και Ελπίδος, στον «ΟΙΚΟ ΑΓΙΑΣ ΧΛΟΗΣ», όπου στεγάζεται ο Παιδικός Σταθμός των Εκπαιδευτηρίων «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ» ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε σήμερα Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017, την Θ. Λειτουργία για τους μαθητές-τριες των Εκπαιδευτηρίων.

Τον σεπτό ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Τιμόθεος Φλέγκας, Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, ο Αιδεσ. Πρωτ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης και οι Διάκονοί του π. Νικόλαος Βαρδουνιώτης και π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Στον λόγο του, προς τους μαθητές και τους καθηγητές, που τους συνόδευαν, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ανέλυσε την Ευαγγελική Περικοπή «του πλούσιου νεανίσκου», τονίζοντας ότι η Βασιλεία του Θεού κατακτάται μόνο με την αγάπη. Είναι αδιανόητο οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να ζουν χωρίς αγάπη για τον πλησίον τους καθώς επιβάλλεται να μιμούνται τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ο Οποίος «πτώχευσε» για να γίνουν τα παιδιά Του «πλούσια» και κληρονόμοι της επουράνιας Βασιλείας Του.

Ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος στα παιδιά κάθε πρόοδο και κάθε καλό στην ζωή τους και προς όλους τους συμπροσευχόμενους χρόνια πολλά και καλό και ευλογημένο Άγιο Δωδεκαήμερο!

Θεία Λειτουργία στο Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας τέλεσε σήμερα ο Κορίνθου Διονύσιος Θεία Λειτουργία στο Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας τέλεσε σήμερα ο Κορίνθου Διονύσιος Θεία Λειτουργία στο Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας τέλεσε σήμερα ο Κορίνθου Διονύσιος Θεία Λειτουργία στο Στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σοφίας τέλεσε σήμερα ο Κορίνθου Διονύσιος

 

 

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.